fbpx
Сьогодні
15:05 21 Лип 2023

Через United24 закупили 40 реанімобілів для українських лікарів: у чому рішення

English version here

Українським лікарям передали 40 реанімобілів, закуплених через платформу United24.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

У чому проблема?

Згідно зі статистикою, якщо людині надати невідкладну медичну допомогу протягом перших 10 хвилин, вірогідність її виживання становить 80%. Кожна наступна хвилина зменшує цей показник майже вдвічі. Тому укомплектування лікарень та шпиталів реанімобілями стає важливим завданням.

Яке рішення?

Зазначається, що 40 реанімобілів відправлять у Дніпро, Суми, Полтаву, Запоріжжя, Одесу, Хмельницький, Вінницю, Львів та Київ.

Як це працює?

"Кожен реанімобіль – це сотні врятованих життів. В автівках є все необхідне для цього: кисневі балони, кардіомонітори та дефібрилятори, електрокардіографи та апарати штучної вентиляції легень", – зазначив Федоров.

Він також додав, що всього через United24 придбали 200 швидких, які допомагають доправити до лікарні навіть важкопоранених.

Довідка

Онлайн-платформу UNITED24 запустили 5 травня 2022 року. Вона створена для збору коштів на допомогу Україні. Усі кошти надходять на рахунки Національного банку України, закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: