fbpx
Сьогодні
PR 15:55 20 Лип 2023

Види сучасних ліків проти алергії: як вибрати засіб

Алергія – не що інше, як захисна реакція імунітету, направлена на боротьбу зі шкідливими для організму речовинами. Інколи це помилкова реакція, адже такі речовини можуть бути абсолютно нешкідливими. Сучасні ліки від алергії дозволяють швидко подолати такі прояви зі сторони імунітету. Замовити їх за доступними цінами завжди можна в аптеці «Бажаємо здоров'я».

Класифікація протиалергічних засобів

Всі медикаменти для боротьби з алергічними реакціями ділять на кілька груп. Серед них:

  • антигістамінні засоби – блокують утворення гістаміну в організмі;
  • стероїдні препарати – зменшують запальний процес (призначаються при дії хвороби на дихальну систему);
  • засоби проти набряків – знижують набряки в носових пазухах (використовуються як додатковий метод лікування).

Антигістамінні препарати називають кращими ліками, адже вони діють на першопричину реакції, а не просто долають симптоми.

Покоління ліків   

Засоби проти алергії випускаються багато років. Медикаменти першого покоління досить швидко долають основні симптоми, коштують недорого, але викликають звикання при тривалому прийманні. Супрастин – яскравий приклад, що застосовується багато років.

Друге покоління антигістамінних ліків втратило попередні недоліки, але можуть становити певну небезпеку для людей з хронічними хворобами. Серед популярних представників: Феністил, Кларитин.  

Існують також медикаменти третього покоління, проте їх ще не визнано такими, тому відносять до другого. Вони можуть використовуватися дітьми чи людьми похилого віку, майже не мають побічних реакцій, дія після приймання триває до двох діб. Серед таких засобів: Цетрин, Зодак тощо.

Звісно, не можна назвати певні ліки найкращими, адже вони використовуються різними людьми для різних цілей. Комусь більше підходить Цетрин, а комусь – Супрастин. Якщо мова йде про курс лікування, то краще надати перевагу останньому поколінню. В будь-якому випадку приймання певного препарату можливий лише після консультацій з лікарем.    

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: