fbpx
Сьогодні
09:47 20 Лип 2023

ISW: контрнаступ ЗСУ досягнув успіху на трьох напрямках

Війська Збройних сил України минулої доби, 19 липня, провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і досягли успіхів на цих напрямках, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ISW.

В інституті повідомили, що геолокаційні дані, опубліковані 19 липня, вказують на те, що українські сили досягли успіхів поблизу Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

"Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжили наступальні операції на північ і південь від міста Бахмут та змусили російські війська відступити з позицій на північний схід від Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута). Генштаб також повідомив, що українські війська продовжили наступальні операції на Бердянському (район кордону Запорізької та Донецької областей) та Мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямках. Речник Таврійського угруповання українських військ майор Валерій Шершень заявив, що українські війська просунулися більш ніж на кілометр на невстановленому напрямку на Мелітопольському напрямку", – відзначили в ISW.

Аналітики інституту навели слова одного з російських "воєнкорів", який заявив, що російським військам не вистачає ротації та підкріплень на Запорізькому фронті та на південь від Бахмута, що заважає їм відвоювати втрачені позиції, а подальші затримки у вирішенні питань ротації та підкріплення на південь від Бахмута загрожують серйозними наслідками для угруповання окупантів.

Що відомо про контрнаступ на сьогодні

Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

18 липня, розвідка Британії повідомила, що ЗСУ і війська рф трохи просунулись на різних напрямках.

Окрім того, британська розвідка зазначила, що у росії погіршилися справи з засобами контрбатарейної боротьби.

Також заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зауважила, що на Куп'янському напрямку наступ російських військ безуспішний, ініціатива — вже на боці Сил оборони.

Своєю чергою, керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк доповіла, що просування українських військ інколи виглядає незначним, але загальна сукупність успіхів Сил оборони є досить переконливою. На лівобережжі завдяки ЗСУ росіяни щодня зазнають втрат.

До того ж, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що попри те, що всі українці чекають від контрнаступу українських сил оборони "швидких результатів", насправді ж "це неможливо".

Насьогодні  українські Сили оборони змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Нагадаємо, що у Донецькій області на бахмутському напрямку українські Сили оборони вибили російських загарбників із позицій біля Оріхово-Василівки.

Окрім того, ЗСУ мають успіх і закріплюються на рубежах на Таврійському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: