fbpx
Сьогодні
Фото 13:30 18 Лип 2023

У Києві для енергопостачання медзакладів встановлять автономні сонячні електростанції: як працює це рішення

English version here

Фото: unsplash.com

У столиці встановлять автономні сонячні електростанції для безперебійного енергопостачання лікарень міста.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, пише Рубрика.

У чому проблема?

Починаючи з 10 жовтня минулого року російська армія постійно завдає удару ракетами та БпЛА по енергетичній структурі країни. Через це, тисячі українців періодично вимушені жити без світла, води та опалення. 

Яке рішення?

"Спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ми запроваджуємо важливий проєкт – встановлення автономних сонячних електростанцій для безперебійного енергопостачання лікарень Києва", – написав мер міста.

Як це працює?

Він додав, що цей проєкт забезпечить безперебійне енергопостачання наразі 3 медзакладам – одній з міських клінічних лікарень, пологовому будинку, перинатальному центру.

До того ж обладнання дозволить частково замістити обсяг спожитої енергії з відновлювальних джерел, акумулювати електроенергію, що знівелює ризики знеструмлення закладів, та зменшити обсяги викидів CO2.

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Нагадаємо, у столиці на даху багатоповерхівки на вулиці Великій Васильківській встановили сонячні панелі, тому мешканці будинку залишаються з теплом та гарячою водою під час відключень світла.

Крім того, українська благодійна організація Energy Act For Ukraine Foundation встановлює гібридні сонячні системи в Чернігівській обласній дитячій лікарні та Іванківській центральній районній лікарні.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: