fbpx
Сьогодні
Відео 09:58 18 Лип 2023

Сирський повідомив, що росіяни стягують резерви на Бахмутський напрямок: ситуація контрольована

У Бахмуті та на Бахмутському напрямку українські воїни продовжують контрнаступальні дії. Війська ворога стягують в цей район резерви, щоб завадити просуванню сил оборони.

Про це розповів командувач Сухопутними військами Олександр Сирський, повідомляє Рубрика з посиланням на його Telegram.

"Ситуація складна, але контрольована. Ворог перекидає резерви на Бахмутський напрямок, намагаючись зупинити наше просування", – розповів він.

Що стосується Куп'янського напрямку, то за словами генерала, противник зосередив там свої основні сили, де українські воїни тримають оборону.

"Продовжуємо битися. Переможемо", – запевнив Сирський.

Довідка про сиуацію на фронті

  • Втрати російської армії під Бахмутом

Як зазначив речник Східного угруповання військ, росіяни зазнають регулярних втрат під Бахмутом.

"Ці втрати вже наближаються до тих, які були в умовах піку боїв з "Вагнером". Наприклад, за цю добу 81 окупант був знищений, 156 отримали поранення. Він потужно відбивається: 556 разів бив по нам артилерією, 4 авіанальоти здійснив. Всього сталося 8 бойових зіткнень", – розповів Череватий.

Він також повідомив, що російські окупанти намагаються зберегти свої позиції під Бахмутом, тому постійно стягують туди резерви. За добу на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках ворог здійснив понад 1000 обстрілів позицій Сил оборони.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у Бахмуті українські воїни зайняли майже всі висоти на флангах: загарбники не можуть пересуватися і вийти з міста.

  • Обстановка в районі Куп'янська

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляє, що окупанти перейшли в наступ на Куп'янському напрямку.

За його словами, окупанти поставили собі за мету розгромити наші війська в районі Куп'янська і продовжити просування.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп'янському напрямку Харківської області.

  • Бої на Лиманському напрямку

Сирський повідомив, що він окремо з командирами відпрацювали і прийняли всі необхідні рішення для стабілізації обстановки на Лиманському напрямку.

Ворог зосередив на Лімано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч російських вояків. Приблизно таке ж угруповання брало участь у війні в Афганістані.

Зауважимо, що Збройні силa України протягом минулого тижня звільнили майже 11 квадратних кілометрів на південному напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби сталося 36 бойових зіткнень.

Зокрема, як зазначають у звіті Інституту вивчення війни, ЗСУ продовжують просуватися в районі Бахмута та на кордоні Запорізької та Донецької областей, водночас росіяни активізували свої зусилля у напрямку Куп'янська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: