fbpx
Сьогодні
19:59 16 Лип 2023

У Харкові під час повітряної тривоги було чути звуки вибухів: є влучання та постраждалі

Фото ілюстративне

Сьогодні, 16 липня, під час повітряної тривоги у Харкові було чути звуки вибухів. Попередньо, є влучання в одному з районів міста. Також повідомили про 4 постраждалих.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram-каналі та міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Харків вдруге з початку доби під ударом ворога. Попередньо, влучання в Основʼянському районі", — написав міський голова Терехов.

За словами голови Харківської ОВА , окупанти завдали ударів по Основ'янському району Харкова. На місці подій вже працюють екстренні служби.

"Не покидайте укриттів до відбою повітряної тривоги. Небезпека ворожих ракетних ударів залишається", – написав Синєгубов.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за попередніми даними є 4 постраждалих. На місці влучання виникла пожежа. Служби працюють над ліквідацією наслідків.

Нагадаємо, в частині областей України було оголошено сигнал повітряної тривоги. Водночас у Харкові місцеві чули звуки вибухів. Це вже другий за добу удар росіян по місту.

Наразі як в Харкові, так і в області все ще оголошено про тривогу. Про небезпеку попереджають і в Донецькій області.

Фото: карта тривог в Україні (alerts.in.ua)

Ситуація в Харківській області

Як відзначив голова ОВА, протягом минулої доби ворог застосовував міномети й артилерію проти прикордонних й прифронтових населених пунктів Харківської області. Зокрема, під вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Козача Лопань, Ветеринарне, Дворічна та інші населені пункти. Унаслідок обстрілу села Колодязне Куп'янського району загинув 33-річний чоловік. Ще один цивільний отримав поранення. Пошкоджено приватний житловий будинок.

Також вночі 16 липня, росіяни приблизно о 1:30 запустили по Харкову чотири ракети ЗРК С-300 із території Бєлгородської області.

Як повідомили в ОВА, дві ракети вибухнули в повітрі, ще дві — влучили в землю на стадіоні та в дорожнє покриття на території Шевченківського району Харкова. У чотириповерховому будинку вибито вікна. Минулося без постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: