fbpx
Сьогодні
Фото 12:59 15 Лип 2023

Ракетна атака по Краматорську: ЗСУ знищили ЗРС С-400 "Тріумф", з якої вдарили по піцерії

English version here

Фото: ОК Північ

На Донбасі українські захисники знищили російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф", з якої у червні російські агресори вдарили по піцерії у Краматорську. Сили оборони України помстилися російським окупантам за обстріл міста за загибель людей.

Про це повідомили у Facebook оперативного командування "Північ". пише Рубрика.

Як повідомили військові, система розташовувалась під Дебальцевим Донецької області.

С-400, росія ЗСУ

Фото: ОК Північ

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки даними підтвердив, що це саме та С-400 з якої була випущена ракета по піцерії в Краматорську, зазначили у командуванні. Тоді внаслідок ворожої атаки загинули понад 10 осіб, серед яких троє дітей.

Довідка

Нагадаємо, що російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста – одне з улюблених місць відпочинку мешканців міста – кафе RiaPizza. Серед загиблих дві сестри-близнючки – Юля та Аня Аксенченко. Дівчаткам було лише по 14 років, вони закінчили 8 клас. Вони були єдиними дітьми в родині.

"По гарячих слідах"  агента спецслужб російської федерації, який скоригував ворожий ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, затримала контррозвідка СБУ . За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Унаслідок ракетного обстрілу Краматорська 27 червня поранення отримали троє громадян Колумбії, також на місці перебували громадяни Нідерландів та іноземні журналісти.

Що відомо про ситуацію на фронті

Як повідомили у військовому командуванні, Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на досягнутих рубежах. Захисники завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За даними Генштаба, минулої доби, 14 липня, українські Сили оборони ліквідували майже 600 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 237 200 вояк.

Також бійці ЗСУ знищили 5 танків, 11 броньованих машин та 14 артсистем. Повітряники приземлили 24 БпЛА.

Окрім того, командувач Сухопутних військ показав, як захисники FPV-дронами знищили російські танки Т-80 та Т-90М.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: