fbpx
Сьогодні
09:48 13 Лип 2023

Сили ППО знищили над Києвом близько 10 "Шахедів": посол Британії подякувала українським повітряникам

Фото: facebook Повітряних сил ЗСУ

Близько 10 російських безпілотників, які вночі 13 липня атакували столицю, Сили повітряної оборони України виявили і збили. Посол Британії Мелінда Сіммонс розповіла, що також не мала спокійного сну через нічну атаку дронів на Київ.

Про це повідомили начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram та Сіммонс у своєму Twitter.

"Третій день поспіль Київ атакують баражуючі боєприпаси "Shahed". Цієї ночі була масована атака іранських дронів. БпЛА заходили на столицю з різних напрямків.

Силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було виявлено і знищено біля десятка ворожих цілей", – поінформував начальник Київської міської військової адміністрації.

Попко також повідомив що у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському і Подільському районах Києва зафіксовано падіння уламків збитих ворожих безпілотників.

Раніше Віталій Кличко повідомив, що внаслідок атаки російських безпілотників на Київ загинув чоловік, ще 4 людини отримали поранення, 2 з них – госпіталізовано.

Посол Великої Британії пояснила підписникам, що вночі на Київ була атака безпілотниками і наслідки випали саме на той район, де вона перебуває, та сусідній, і тож це була "досить неприємна ніч".

"Не дивно, що було настільки гучно. Сьогодні вранці я вдячна українській протиповітряній обороні та моєму укриттю без вікон. Зараз час піти подихати свіжим повітрям", – написала Мелінда Сіммонс.

Про враження від атаки розповів і спеціальний посланник Франції з питань допомоги та відбудови П'єр Гайльбронн, який зараз перебуває у Києві, зазначивши, що це була "коротка і гучна ніч".

Як інформує Рубрика, сьогодні вночі ворог атакував Україну "Калібрами", "Шахедами"та балістикою: ППО знищила 22 цілі.

У Києві вночі, внаслідок атаки рф, у 4 районах зафіксовано падіння уламків дронів, є постраждалі.

Нагадаємо, що у ніч на 11 липня російсько-окупаційні війська також атакували столицю дронами іранського виробництва, усі повітряні цілі було знищено протиповітряною обороною.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: