Президентка Єврокомісії закликала президента рф продовжити “зернову угоду”

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернулася з закликом до російського диктатора країни-агресорки володимира путіна продовжити "зернову угоду".

Про це повідомляє The Guardian.

Як заявила очільниця Єврокомісії, якщо путін відмовиться продовжити зернову ініціативу, то наслідком може стати підрив глобальної продовольчої безпеки.

"М'яч тепер на полі Росії, і за цим спостерігає весь світ", – сказала фон дер Ляєн.

Зауважимо, що раніше путін в черговий раз погрожував зупинити участь росії у "зерновій угоді" у випадку, якщо світ не погодиться на умови його країни.

Що відомо про зернову угоду насьогодні

Як писала Рубрика, 11 травня у столиці Туреччини Стамбулі завершились дводенні переговори на рівні заступників міністрів оборони щодо "зернової угоди".

"Сторони домовилися продовжити на технічному рівні у чотиристоронньому форматі зусилля, майданчик для яких надає Туреччина, для забезпечення ефективної роботи "зернової ініціативи" в найближчий період", зазначили у повідомленні.

Як відомо, раніше росія вже не раз погрожувала припинити діяльність "зернової угоди". Країна вимагала виконати її умови.

Президент росії знову звинуватив країни Заходу у невиконанні російських вимог у межах Чорноморської зернової ініціативи й заявив, що Москва обмірковує вихід із неї.

Нагадаємо, напередодні Гутерріш сказав, що розраховує на те, що спрямовані президенту росії пропозиції щодо Чорноморської зернової ініціативи допоможуть розв'язати питання з її продовженням.

Очільник ООН запропонував путіну, щоб росія дозволила продовжити зернову угоду на кілька місяців, давши ЄС час для підключення дочірньої компанії "Россєльхозбанку" до SWIFT, повідомили Reuters два джерела, знайомі з ходом переговорів.

Своєю чергою, російський лідер розповів, що не бачив листа від Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, у якому той пропонує варіанти подовження угоди.

Також повідомлялось, що Європейський Союз розглядає пропозицію про створення дочірньої компанії підсанкційного "Россельхозбанку" для відновлення його зв'язку з глобальною фінансовою мережею в якості поступки Москві з метою зберегти "зернову угоду".

У МЗС України вважають, що росія, найімовірніше, вийде з Чорноморської зернової ініціативи в липні.

Свіжі дописи

  • Новини

Операція ГУР: російський нафтопереробний завод, який горів під Калугою, уразили БпЛА розвідки

В ніч на 10 травня, було атаковано нафтопереробний завод в Калузькій області російської федерації. Це… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Наступ в Харківській області: Президент підтвердив, що його вдалося зупинити

Сьогодні вранці, 10 травня, Сили оборони України  спинити наступ росії на Харківському напрямку. Про це… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В Україні створили рекрутинговий центр Сухопутних військ: деталі

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що в Україні прийняли рішення про створення… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

До Києва прибула президентка Словаччини Чапутова

Президент Словацької Республіки Зузана Чапутова прибула до української столиці з прощальним візитом. З міркувань безпеки… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В Україні запустили безкоштовні курси англійської для переселенців: навіщо це рішення

Освітньо-культурна та волонтерська мережа Гончаренко центр спільно з Державною службою зайнятості запускають безкоштовні курси англійської… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Війська рф спробували прорвати оборону ЗСУ у Харківській області: атаку відбито

Ворожа армія під прикриттям бронетехніки спробувала прорвати оборону військ Збройних Сил України у Харківській області.… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.