fbpx
Сьогодні
13:21 12 Лип 2023

Рішення для перемоги: Австралія надасть Україні 30 БТР Bushmaste, а Норвегія - 1000 мініатюрних дронів

English version here

Фото: wikipedia.org

Австралія надає Україні оборонний пакет, що містить 30 бронетранспортерів Bushmaster, а Норвегія додатково передасть українським Збройним силам 1000 мініатюрних дронів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм президента Зеленського, повідомили у Міністерстві оборони Норвегії.

У чому проблема?

Українські війська розпочали контрнаступ на двох напрямках фронту. Наші захисники для успішного просування потребують військової техніки, безпілотників та боєприпасів.

Нагадаємо, що 11 липня у Вільнюсі стартував дводенний саміт НАТО. 

У підсумковому комюніке саміту, оприлюдненому на сайті Альянсу, Глави держав та урядів країн Північноатлантичного альянсу визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – у НАТО.

Відмітимо, що підсумковий документ саміту НАТО у Вільнюсі не буде містити запрошення України до переговорів про членство, але передбачатиме можливість такого запрошення, коли союзники з цим погодяться й коли дозволять умови.

На противагу цьому, країни Альянсу висловили підтримку Україні у військовому забезпеченні.

Яке рішення?

Так, міністри оборони Франції та України на саміті НАТО у Вільнюсі підписали угоду, що передбачає збільшення військової допомоги нашій країні. А президент Франції Еммануель Макрон заявив у перший день саміту НАТО, що Франція поставить Україні ракети великої дальності SCALP, які є аналогом британської Storm Shadow.

Окрім того, Норвегія збільшить розмір фонду військової допомоги України у цьому році на 2,5 мільярди норвезьких крон (238,6 мільйона доларів). Її загальна вартість зросте до 10 мільярдів ($960 мільйонів).

Також, Німеччина заявила про новий пакет військової допомоги для Києва, який міститиме засоби ППО, бойові машини піхоти, снаряди й БпЛА загальною вартістю близько 600 млн євро.

Своєю чергою Австралія надає Україні оборонний пакет, що містить 30 бронетранспортерів Bushmaster, а Норвегія додатково передасть українським Збройним силам 1000 мініатюрних дронів.

Як це працює?

"Як завжди, маємо і повне політичне розуміння. Успішна зустріч", зазначив президент України.

Відомо, що перемовини Україна вела з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі на полях саміту НАТО, що нині триває у Вільнюсі.

Відзначимо, що Bushmaster IMV — австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер. Він був створений для використання у пустельних районах північної Австралії. Може перевозити 9 солдатів із запасами їжі (270 л води) та набоїв на 3 дні автономного спротиву.

БТР Bushmaster Австралія

Фото: wikimedia.org.

Нагадаємо, навесні 2022 року ЗСУ показали, як австралійські броньовики Bushmaster вже служать Україні на фронті.

Окрім того, Норвегія передає Україні 1000 крихітних дронів Black Hornet для ведення розвідки.

дрон Black Hornet Норвегія

Фото: regjeringen.no

За інформацією, дрони передають на прохання української сторони.

"Україна дуже задоволена тим, як показали себе попередні передані Норвегією розвідувальні дрони цього типу, розроблені у співпраці між Збройними силами Норвегії та Інститутом оборонних досліджень… Зараз ми передаємо Україні 1000 нових наборів", – оголосив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Розроблений у Норвегії Black Hornet від Teledyne FLIR набув широкої популярності і є на озброєнні багатьох союзників, зокрема США та Британії.

Ці крихітні дрони вагою лише 32 грами легкі у керуванні, добре підходять для розвідки та виявлення цілей і зручні тим, що їх важко помітити. Безпілотники особливо добре пристосовані для ведення бою в умовах міської забудови.

Напередодні ми повідомляли, що Норвегія збільшила фонд військової допомоги Україні до $930 млн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: