fbpx
Сьогодні
Відео 22:36 09 Лип 2023

Сенцов під час контрнаступу отримав контузію

Український режисер та колишній політв'язень кремля Олег Сенцов повідомив, що у суботу, 8 липня, отримав контузію під час контрнаступу Збройних сил України.

Про це він написав у своєму Facebook, інформує Рубрика.

Сенцов розповів, що разом з підрозділом пройшов через складний бій, в ході якого ЗСУ вдалося взяти важливий для наступу рубіж.

"Ми щойно вийшли з бою, всі, хто залишився. Виконали свою задачу, взяли дуже важкий, дуже важливий рубіж, аби тривав далі наш контрнаступ", – розповів він.

Сенцов повідомив, що багато воїнів було поранено, сам режисер отримав контузію.

"Я лежу тут, чекаю, коли заберуть. В мене контузія походу, неважка… Навіщо я це розказую? Щоб ви знали, що ми все одно переможемо всіх у цій війні, але аби ви всі знали ціну, яку ми всі платимо", – сказав він на відео.

Наразі Сенцов знаходиться у лікарні разом з іншими пораненими.

Як повідомлялося, минулого тижня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі висловив думку, що контрнаступ України буде дуже складним, тривалим і з великими втратами на полі бою.

Довідка

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що Сили оборони України за останню добу просунулись на понад кілометр на бахмутському напрямку.

Також речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов розповів, що українські війська мають успіх у наступі поблизу Кліщіївки на Бахмутському напрямку та відбивають атаки ворога на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

Окрім того, у британській розвідці також підтвердили успішні наступальні дії в районі міста Бахмут. Вони зазначили, що як російські військові потерпають від низького бойового духу та ймовірно не мають достатньо резервів, аби утримувати населений пункт.

А в ISW вважають, що за 500 днів війни росія не досягла жодної поставленої цілі в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: