fbpx
Сьогодні
17:38 09 Лип 2023

Десятки тіл ексгумували на звільнених околицях Бахмута, більшість з них - військові рф

Фото ілюстративне Getty Images

На звільнених околицях Бахмута за п'ять днів вдалось ексгумувати більш як 80 тіл. Більшість з них – росіяни.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал "Донбасс. Реалии"

"85 останків за 5 днів ексгумували. Серед них встановили трьох українських бійців і 52 російських", – йшлось в повідомленні.

На деяких тілах російських військових знайшли білі та червоні браслети – вони свідчать про наявність інфекційних хвороб, зокрема ВІЛ та туберкульозу. В одного з бійців був шеврон ПВК "Вагнер", в іншого – акт прийняття годинника, що був виданий виправною колонією.

За даними "Донбас. Реалії", ексгумація відбувалася під обстрілами російських військ. Останки належать людям, які загинули, орієнтовно, в лютому-березні цього року.

Після експертиз тіла російських військових обміняють на тіла українських бійців

Довідка

В Ізюмі Харківської області на місці масового поховання людей вже ексгумували 427 тіл. П'ятеро з яких – діти. ЗСУ звільнили Ізюм 11 вересня, після чого там було виявлено місце масового поховання людей в лісі.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що з моменту деокупації територій було виявлено 1370 тіл загиблих українців, більшість з яких були вбиті зі стрілецької зброї, або померли від мінно-вибухових травм. Однак, особистості 197 людей досі залишаються невідомими.

Нагадаємо, ми повідомляли, що японська поліція навчатиме своїх українських колег досвіду з ексгумації жертв війни. До Японії приїде група з 10 правоохоронців.

Зауважимо, що Україна закупила обладнання для відбору, оцифрування та зберігання ДНК-зразків військовослужбовців.

Також в Україні використовують мобільні ДНК-лабораторії. Вони дозволяють скоротити тривалість процедури з ідентифікації загиблих на війні до кількох годин.

Окрім того українські прокурори отримали від Франції спеціальне обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: