fbpx
Сьогодні
09:04 08 Лип 2023

З нагоди 500-го дня повномасштабної війни Зеленський відвідав острів Зміїний та подякував воїнам за боротьбу з ворогом

English version here

Фото: Скріншот з відео

З нагоди 500-го дня російської агресії президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців та подякував воїнам за боротьбу з ворогом

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Глави держави.

Нагадаємо, що острів Зміїний, який став символом незламності нашого народу.

Глава держави висловив вдячність усім, хто стояв на його захисті. 

Український лідер наголосив, що вже в Україні 500 днів йде повномасштабна війна та, перебуваючи на острові Зміїному, підкреслив, що він є тепер вільним завдяки мужності українських військових.

"Зміїний. Вільний острів вільної України.

Вдячний усім, хто бився тут проти окупантів. Вшанували памʼять героїв, які віддали своє життя в цій битві – одній із найважливіших за час повномасштабної війни.

Слава кожному і кожній, хто воює заради безпеки в нашому Чорному морі!", зазначив Зеленський.

Президент підкреслив. що острів є лише невеликим клапиком суходолу у Чорному морі та він є доказом, що наша держава поверне собі всі свої території.

Також Глава держави вшанував пам'ять героїв, які віддали своє життя в одній із найважливіших битв за час повномасштабної війни.

Нагадаємо, Зеленський зазначив на річницю звільнення острова, що звільнення Зміїного є однією з найвагоміших наших перемог України.

"Сьогодні перша річниця звільнення Зміїного від російських окупантів. Це одна з найвагоміших наших перемог. Памʼятаєте? Минулого року навесні ніхто не очікував від України, що ми зможемо реалізувати, зокрема, і це фундаментальне оборонне завдання: дати безпеку Зміїному, а отже, значній частині Чорноморської акваторії. Але наші воїни це зробили. Російським терористам потрібен був Зміїний, щоб знищити весь Південь нашої країни, нашу прекрасну Одесу й інші міста. Наші воїни їх зупинили, вигнали зі Зміїного", – сказав Зеленський.

Деокупація Зміїного

30 червня російські загарбники були змушені покинути острів Зміїний після того, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з української гаубиці "Богдана".

Міноборони рф підтвердило втечу, назвавши це "жестом доброї волі".

Командування "Південь" розповіло, що росіяни під час відступу зі Зміїного знищували свою військову техніку, документацію та майно.

7 липня ОК "Південь" повідомило, що українські підрозділи спецпризначення висадилися на острів та виконали завдання з його зачистки.

Військові встановили й закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше — "як символ перемоги та відродження з цих руїн".

На прапорі написано: "Пам'ятай, "русский военный корабль", острів Зміїний — це Україна!"

Командування зазначало, що військові підтвердили знищення приблизно 30 одиниць ворожої техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: