fbpx
Сьогодні
09:55 05 Лип 2023

Британська розвідка: невдалий "бунт" пригожина ще більше загострив розкол в системі нацбезпеки рф

English version here

Фото: WHATISYOURNAMEINSIDER.COM

Після збройного заколоту євгена пригожина та групи "Вагнер", генерали Сергій Суровікін й Юнус-бек Євкуров не з'являються на публіці: це свідчить про ознаку розколу в російській системі національної безпеки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 5 липня.

Окрім того, британські аналітики звернули увагу на зникнення з публічного простору двох російських генералів – Сергія Суровікіна і Юнус-бек Євкурова.

У розвідці Британії підкреслили, що:

  • головнокомандувач Повітряно-космічних сил рф Суровікін не з'являвся на публіці після заколоту "вагнерівців",
  • Євкурова не було на засіданні керівництва Міноборони рф 3 липня, яке транслювалося по телебаченню.

У відомстві нагадали, що на відео потрапила розмова Євкурова з пригожиним під час захоплення групою військових об'єктів Ростова-на-Дону.

Окрім того, британські фахівці не підтверджують дані про те, що Суровікін заарештований. Однак зазначають, що він може перебувати під підозрою через тривалі зв'язки з "Вагнером", починаючи з його служби в Сирії з 2017 року.

Британська розвідка називає Суровікіна одним із найбільш авторитетних офіцерів у російській армії. Тому, як вважають аналітики, будь-які офіційні санкції проти нього, ймовірно, викличуть розкол.

"Підозра, що потенційно впала на високих російських командирів, підкреслює, як невдалий заколот Пригожина погіршив існуючі лінії розколу в російській системі національної безпеки", наголошують у повідомленні.

Що сталося з пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, а потім на москву, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.

Як Рубрика писала, 1 липня у рф запустили кампанію проти вагнерівців. В ефірі російського пропагандистського "Первого канала" повідомили про неефективність пвк "вагнер" порівняно з вояками рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: