fbpx
Сьогодні
21:46 02 Лип 2023

Бразилія відмовила Україні у продажі медичних БТР Guarani

English version here

БТР Guarani. Фото: IDV

Уряд Бразилії відмовився постачати для потреб України медичну версію бронетранспортерів Guarani 6х6. Україна гарантувала, що бронемашини не будуть залучати до ведення бойових дій з російськими загарбниками.

Як пише Рубрика, про це повідомляє "Мілітарний".

Союзники планували закупити для України бронетранспортери, які передбачалося використовувати, зокрема, для евакуації поранених з поля бою та евакуації цивільного населення із зони бойових дій.

Але проти запиту українського уряду, направленого у квітні цього року, виступив департамент стратегічних питань, оборони та озброєння МЗС Бразилії.

Всього Україна цікавилась закупівлею 450 БТР Guarani.

У запиті також гарантувалося, що бронемашини не будуть залучати до ведення бойових дій з російськими окупантами. Ці БТР мали пофарбувати у червоно-жовті кольори.

Фото: Infodefensa

Державними органами Бразилії затримували офіційну відповідь майже два місяці.

Наприкінці червня виробник БТР Guarani, компанія Iveco Defence Vehicles, отримала офіційне повідомлення про відмову.

Зазначається, що нерішучість Бразилії похитнула довіру європейських країн стосовно її позиції щодо російсько-української війни. Крім того, бразильська оборонна промисловість втратила велике замовлення.

Довідка

Guarani — це сімейство 20-тонних броньованих машин-амфібій із колісною формулою 6×6, розроблених спільно компанією Iveco Defence Vehicles. і бразильською армією за контрактом 2009 року. Бронемашини можна оснастити різним озброєнням.

Конструкція машин модульна, це дозволяє обрати необхідну замовнику конфігурацію. При розмірах 6,9 метра в довжину, 2,7 метра в ширину і 2,3 метра в висоту його можна транспортувати літаками C-130 Hercules і KC-390.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілва засудив вторгнення росії в Україну. Сілва також підтвердив свою позицію на користь територіальної цілісності України.

Ці коментарі пролунали після зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо у Бразилії.

Сілва також сказав, що він також сподівається на "збалансовану" торговельну угоду між Меркосуром (економічний союз держав у Південній Америці) та Європейським Союзом, яка могла б підтримати прагнення Бразилії до реіндустріалізації та сталого розвитку.

Рубрика повідомліяла, що Україна хоче купити у Бразилії зброю, щоб дати відсіч військовій агресії росії. Однак влада латиноамериканської країни відмовляє у продажі та наполягає на мирних перемовинах.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: