fbpx
Сьогодні
20:12 30 Чер 2023

Діти з Новопетрівського інтернату знаходяться в Грузії: їх раніше незаконно вивезли до рф

Нині 16 вихованців Новопетрівської школи-інтернату Миколаївщини перебувають у Грузії під опікою посла України, і залишатимуться там до кінця воєнного стану. Дітей раніше незаконно вивезли до російської Анапи.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська, відповідаючи на запитання про дітей, яких силоміць вивезли до рф, пише Рубрика.

"Діти Новопетрівської школи у кількості 16 осіб, які перебували на території Новопетрівської спеціальної школи-інтернату, спочатку потрапили до Херсонської області, потім, наскільки я знаю, до Анапи (Росія – ред.), і потім були вивезені до Грузії. Зараз вони перебувають там", – зазначила Веліховська.

Вона уточнила, що діти перебувають під опікою посла України у Грузії. Увесь цей час вони там навчались і перебувають в нормальних умовах. Повернутись в Україну діти мають по закінченню воєнного стану.

Якщо їх повертати в Україну тепер, зауважила Веліховська, вони мають написати письмове звернення, відповідно до встановленого порядку.

"Ми їх чекаємо. В нас для них місця підготовлені вже давно", – запевнила Веліховська.

Вона додала, що місця для дітей підготували у Вознесенську ще у перший день можливої евакуації, яка не відбулась. Увесь процес повернення дітей, каже Веліховська, відстежували, організовували "зелені коридори", які були зірвані.

Вона додала, що найбільш ймовірно в Україну повернуться 14 дітей Новопетрівської школи-інтернату. Одну дитину всиновила родина зі США і забрала її. Ще одну дитину нині теж бажає забрати родина, яка має права на це.

Нагадаємо, влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

Проте громадян України, які за допомогою волонтерів їдуть на територію росії для того, аби забрати своїх дітей, росіяни затримують і допитують.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: