fbpx
Сьогодні
16:10 29 Чер 2023

Російська федерація утримує в полоні 126 українських жінок

English version here

Фото: З відкритих джерел

На території росії та тимчасово окупованих територіях у полоні перебувають 126 українських жінок, серед яких більшість є цивільними.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"За даними Національного інформаційного бюро, станом на кінець червня 2023 року в російському полоні перебуває 126 жінок. З них 46 військових і 80 цивільних", – зазначили у відомстві.

Також Мінреінтеграції звернуло увагу на те, що 23 бранки мають дітей:

  • у 14 військових є 23 дитини,
  • у 9 цивільних – 15 дітей.

Нагадаємо, що за свідченнями жінок, які перебували у російському полоні, українок росіяни тримають нарівні з чоловіками – у тісних камерах та без засобів гігієни.

Декому не дозволяють розчісувати волосся або взагалі відрізають його. Утримують жінок у підвалах і колоніях, декого вивозять до росії.

Як повідомляли, в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії потерпілими від насильницьких зникнень стали майже 8 800 мирних мешканців, а також 10 200 цивільних вважаються зниклими безвісти.

Своєю чергою, 5 червня, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі з кардиналом Маттео Марія Зуппі, архиєпископом Болоньї та президентом Італійської єпископської конференції закликав його сприяти поверненню в Україну цивільних заручників, в тому числі й священників, яких утримує росія.

Також омбудсмен раніше розповідав, що 86% українських військових, яких вдалося повернутися з російського полону, повідомили про те, що зазнавали прямих фізичних тортур від росіян.

Окрім того, у колонії, що розташована в окупованій російськими військами Оленівці Донецької області досі перебувають українські військовополонені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: