fbpx
Сьогодні
21:55 28 Чер 2023

Наєв заявив, що вивчення військовими англійської мови має бути закріплено на законодавчому рівні

Командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв підтримав ініціативу Президента України щодо закріплення англійської мови, як "мови міжнародного спілкування" в Україні та навів приклади, наскільки це важливо для українських військовослужбовців, які беруть участь у безлічі міжнародних навчань.

Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗСУ у Фейсбук.

"Дуже своєчасною для сьогодення національних Збройних Сил є ініціатива Президента України Володимира Зеленського внесення до парламенту проєкту закону, яким слід закріпити статус англійської як "мови міжнародного спілкування".

На даний час військовослужбовці ЗС України проходять навчання в ряді європейських країн, беруть участь у військових маневрах у Великій Британії. Днями стартували навчання серії "Сі Бриз", до яких залучаються особовий та корабельний склад Військово-Морських Сил ЗС України.

В цілому у країнах ЄС пройшли підготовку вже 24 тисячі українських військових.

Озброєння і військова техніка, яку поставляють країни-партнери, містить майже всю технічну документацію на англійській мові.

Вважаю, що якщо раніше питання вивчення військовослужбовцями англійської мови носило рекомендаційний характер, то зараз має бути закріплено на законодавчому рівні", — зазначив Сергій Наєв.

Нагадаємо, Зеленський подав до Ради законопроєкт про надання англійській мові статусу міжнародної.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: