Підготовка до опалювального сезону — в АТ “Київоблгаз” розповіли про поточні роботи

В АТ "Київоблгаз" розповіли про підготовку Київщини до опалювального сезону. 

У компанії, що забезпечує газопостачання у Київщини, триває підготовка до опалювального періоду 2023/24. Компанія проводить регламентні роботи, виконує інвестиційну програму 2023 року, затверджену постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг — так, вже виконано реконструкцію 37 ШГРП, 2 ГРП та заміну 260 КБРТ у Київській області. 

Водночас, у АТ "Київоблгаз" зазначають, що у підготовці до сезону виникають певні труднощі. Адже, щоб готуватися до опалювального сезону, потрібні кошти на закупівлю матеріалів та усі регламентні роботи проводяться з тарифних коштів за розподіл газу. Станом на червень, споживачі Київської області заборгували понад 600 млн грн за розподіл газу.  При цьому — 70 відсотків цієї суми — борг підприємств критичної інфраструктури таких як теплокомуненерго і генеруючі підприємства.

Попри складнощі підприємство проводить максимум регламентних робіт, що мають бути виконані до жовтня 2023 року — початку опалювального сезону: компанія замінює газопроводи, шафові регуляторні пункти й готує систему до безперебійної та безаварійної роботи в опалювальний період, щоб споживачі почувалися максимально комфортно.

Крім того, у компанії 24/7 працює аварійно-диспетчерська служба, працівники АТ "Київоблгаз" виїжджають на виклики, проводять відповідні роботи з усунення витоків газу та локалізації аварійних ситуацій через виникнення пожеж. Газовики наголошують на важливості дотримання техніки безпеки споживачами, адже, наприклад, неправильне підключення обладнання споживачами призводить до надзвичайних випадків: вибухів, хлопків, а іноді — і жертв. 

"Якщо треба зробити якісь роботи, то це повинні виконувати відповідні фахівці: повинно проводитись обслуговування і мереж, і газоспоживального обладнання на ньому", — нагадують у компанії.

З 24 лютого 2022 року пріоритетним АТ "Київоблгаз" залишається безперебійний та безаварійний розподіл газу. Після деокупації Київської області важливим завданням для компанії було в максимально короткі строки відновити газову інфраструктуру і дати газ у помешкання споживачам та на об'єкти бізнесу. Компанія впоралася з цією роботою за 3 місяці: відновили розподіл газу в 120 населених пунктах Київщини,  а це більш ніж 150 000 абонентів.

Крім того, АТ "Київоблгаз" підтримує мобілізованих працівників та ЗСУ. За час повномасштабної війни компанія виділила 24 млн грн на підтримку Сил Оборони та подолання наслідків російської агресії в Україні:

  • На авто для ЗСУ — 10,5 млн грн 
  • На амуніцію для ЗСУ — 4,1 млн грн 
  • На відновлення знищених росіянами газопроводів — 8 млн грн 
  • На обладнання блокпостів ТрО — 1,4 млн грн

Тримаючи свій, енергетичний фронт, АТ "Київоблгаз" є надійним платником податків. Так, від січня 2023 року, підприємством сплачено більш як 215 млн грн. З них 70 млн — до місцевого бюджету.

Довідка: АТ "Київоблгаз" надає увесь спектр газових послуг. За заявою клієнтів виконує під ключ роботи з приєднання до газових мереж, реконструкцію, монтаж та демонтаж газового обладнання, сервісне та технічне обслуговування. 

Свіжі дописи

  • Новини

Як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні: у Києві презентували інструкцію

У столиці презентували покрокову інструкцію, як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні. Про це пише… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті зафіксовано 146 бойових зіткнень

На Харківському напрямку російські війська здійснили 10 атак. Загалом на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Про… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Південна Корея: з вересня КНДР до рф відправила 6700 контейнерів зі снарядами

Розвідка Південної Кореї розглядає підозри в тому, що північнокорейська зброя, виготовлена ​​в 1970-х роках, постачалася… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Диктатор рф вирішив змінити Шойгу: що відомо

Президент російської федерації володимир путін вирішив змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. На заміну він… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Зеленська: кожна українська мама є частиною великої стіни, яка стримує агресію рф

Дружина президента України Олена Зеленська розповіла іноземцям про різні досвіди українського материнства в умовах повномасштабної… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Імовірно, пошкоджена ТЕЦ: в рф знову заявили про обстріли в Бєлгороді

Уже про пʼятий обстріл протягом 12 травня заявили в російському Бєлгороді. У місті є нові… Читати більше

Sunday May 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.