Сеітаблаєв зніме художній фільм про Чернівці

Відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв має намір зняти художній фільм про Чернівці, який складатиметься з кількох новел про визначних жителів міста.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

Ахтем Сеітаблаєв презентував проєкт свого нового фільму під час кінофестивалю "Миколайчук OPEN", який пройшов у Чернівцях із 15 по 20 червня.

"Проєкт моєї майбутньої стрічки буде саме про Чернівці. У цьому фільмі місто буде головним героєм. Тобто уявімо собі, що місто розповідає саме про себе, про людей, які народилися або надихнулися ним і стали особистостями, які відомі не тільки в Україні, а й по всьому світі. З одного боку, це буде промоція міста Чернівці, а з іншого, і в першу чергу – напевно, це будуть дуже цікаві історії як відомих постатей, так і, скажімо, видатних, але не відомих на широкий загал особистостей, розказані через події їхніх життів", – розповів Сеітаблаєв.

За його словами, майбутній художній фільм складатиметься із кількох новел, які будуть об'єднані темою міста і головним героєм стрічки буде саме місто.

Зйомки нового проєкту можуть розпочатися у Чернівцях вже цієї осені або навесні наступного року.

Довідка

До слова, документальний фільм про українських митців в умовах війни, який знімали у Львові, отримав спеціальну нагороду на престижному міжнародному фестивалі –Tribeca Festival.

Документальний фільм "Правило двох стін" розповідає історії митців, які на початку повномасштабної війни творили у Львові. Осередком зустрічі цих людей став Львівський муніципальний мистецький центр та чолі з його керівницею Ляною Мицько.

Українська команда побувала на прем'єрі фільму на фестивалі Tribeca Festival у Нью-Йорку, де вкотре наголосила на тому, що Росія – це держава-терорист.

Нагадаємо, що попри повномасштабне вторгнення росії в Україну частка вітчизняних фільмів у національному прокаті досягла 27%, а український контент почали купувати для трансляції в інших країнах.

Свіжі дописи

  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.