fbpx
Сьогодні
Фото 16:38 27 Чер 2023

На Одещині співробітники СБУ затримали за шахрайство високопосадовця ОВА

Фото: СБУ

Правоохоронці СБУ викрили високопосадовця Одеської ОВА, який вкрав понад сім мільйонів гривень на будівництві селищних лікарень.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, пише Рубрика.

Як стало відомо, правоохоронці ліквідували масштабну схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво нових медзакладів в Одеській області. До розкрадання коштів причетний діючий керівник апарату голови Одеської ОВА.

Фото: СБУ

"До незаконної діяльності він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна його приятелю – чинному раднику міського голови Вишневого на Київщині. Як встановило слідство, у 2020 році за "сприяння" одеського чиновника саме це підприємство одержало перемогу у тендері на зведення медичних установ у південному регіоні. Відповідно до укладеного договору підрядники мали побудувати шість нових селищних амбулаторій на Одещині. На реалізацію цього проєкту компанія отримала аванс з держбюджету 16,9 млн грн", – розповіли в СБУ.

Потів слідство з'ясувало, що учасники схеми розікрали майже половину з цієї суми, а об'єкти медзакладів залишили недобудованими навіть на 50%.

Фото: СБУ

"Для цього організатори схеми штучно завищували вартість та обсяг виконаних робіт, а також вносили недостовірні відомості у звітну документацію. Щоб провести фінансові махінації, фігуранти залучили ще двох посадовців Одеської ОВА. Ініційована СБУ будівельно-технічна експертиза підвередила факт незавершеного будівництва і вкрадених грошей. Крім того, експерти зазначили, що фундамент цих об'єктів не відповідає встановленим вимогам і є аварійно-небезпечним", – додали у СБУ.

Вже під час обшуків у підозрюваних виявили документи та інші речові докази протиправної діяльності.

"Наразі керівнику апарату голови Одеської ОВА, двом колишнім очільникам департаментів держустанови, раднику мера Вишневого, директору і ще одному посадовцю будівельної компанії повідомлено про підозру за чотирма статтями КК України. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми", – зазначили у Службі безпеки.

Нагадаємо, у Дніпрі співробітники Служби безпеки України затримали росіянина Олександра Федосеєва – "праву руку" підсанкційного мільярдера Михайла Шелкова. Їх обох підозрюють у незаконному вивезенні титану з України до росії.

А на Волині СБУ викрила компанію, яка співпрацювала з росією: продавала комплектуючі для підводних човнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: