fbpx
Сьогодні
20:59 26 Чер 2023

США завтра оголосять новий пакет військової допомоги Україні на $500 мільйонів, - Reuters

Сполучені Штати у вівторок, 27 червня, оголосять про передачу Україні озброєння в рамках нового пакету військової допомоги на 500 млн доларів. До нього увійде бронетехніка.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Як пишуть журналісти, цей пакет має показати, що рішучість США допомагати Україні не ослабла після спроби бунту в російській федерації.

Нашій країні, за інформацією джерела Reuters, хочуть надати наземну техніку, зокрема 30 бойових машин піхоти Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker.

Фото: Getty Images

Також джерело видання додало, що в рамках нового пакету Україна отримає:

  • боєприпаси для HIMARS,
  • протитанкову зброю, у тому числі Javelin,
  • боєприпаси для зенітних систем Patriot та Stinger.

Втім, список зброї, яку передадуть в цьому пакеті, наразі доопрацьовується, тому в ньому зрештою можуть бути внесені зміни.

Важливо, що зброя буде виділена у рамках президентських повноважень Presidential Drawdown Authority, коли озброєння передається безпосередньо з запасів.

Цей пакет буде дуже важливим для України як з точки зору збільшення кількості бронетехніки для наступу, так і з точки зору протиповітряної оборони.

Якщо говорити окремо про Bradley та Stryker, то вперше ці машини були передані у рамках масштабних пакетів оборонної допомоги на початку цього року – тоді було оголошено про виділення для України загалом 109 БМП Bradley та 90 БТРів Stryker. 

Довідка

Нагадаємо, США з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну є одним з основних союзників для нашої країни.

Українські захисники вже отримали від американців допомогу на 63 мільярди доларів. З цієї суми на військову допомогу було передбачено близько 40 мільярдів доларів.

Зокрема, США передали бронетехніку, зенітні ракетні комплекси, боєприпаси, патрульні катери. До осені також планується постачання танків M1 Abrams.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен 13 червня оголосив про черговий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів.

Пакет військової допомоги Україні містив додаткові ракети для переданих раніше систем ППО, боєприпаси для HIMARS, в також БМП, БТР, артилерійські снаряди й інше озброєння.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: