fbpx
Сьогодні
Фото 22:00 26 Чер 2023

Архітектори створили концепт бомбосховища з кінотеатром для одного з будинків Києва: у чому рішення

Загальна кімната. Візуалізації: SIMPLI

Для одного з будинків столиці  Київське архітектурне бюро SIMPLI створило концепт бомбосховища. Приміщення розраховне на тривале перебування людей. Тому тут є місця для роботи, ночівлі, відпочинку, дитячий куточок, кухня тощо.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Сьогодні питання безпеки – найболючіше для наших міст.

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

Яке рішення?

Київське архітектуне бюро SIMPLI створило концепт бомбосховища для одного з будинків столиці.

Як це працює?

Архітектори використали м'які та світлі відтінки сірого. Нейтральне кольорове тло не відволікає увагу, і дозволяє відразу помітити яскраву білу та жовту навігацію на підлозі. Елементи з металу і бетону роблять простір схожим на лофт.

Укриття має два входи. На вході розміщено металеву шафу для зберігання особистих речей.

Вхід. Візуалізації: SIMPLI

Наступне приміщення — найбільше за розміром, там розташовано кухню-їдальню зі столами та лавками, які також можна використовувати для навчання чи роботи. На кожному столі є портативні лампи для додаткового освітлення та створення затишку.

В окремій дитячій кімнаті розмістили столики, двохярусні ліжка, ігровий куточок, дошку для малювання.

Дитяча кімната. Візуалізації: SIMPLI

Візуалізації: SIMPLI

Візуалізації: SIMPLI

Ще одну окрему кімнату відведено для відпочинку. Тут передбачено розкладні ліжка, якщо в укритті потрібно перебувати довший час. Можна влаштовувати кінопокази завдяки проєктору.

Кімната для дорослих. Візуалізації: SIMPLI

Ванна кімната. Візуалізації: SIMPLI

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 червня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України розглядали ситуацію з укриттями по всій території країни. Очікуються кадрові рішення, тому що висновки перевірки укриттів невтішні.

Також Рубрика повідомляла, що президент України Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення РНБО стосовно результатів обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: