fbpx
Сьогодні
22:34 25 Чер 2023

Резніков провів розмову з Остіном: про що говорили

Фото: Фейсбук/ Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков у ході телефонної розмови з американським колегою Ллойдом Остіном обговорив останні події в росії та український контрнаступ.

Про це Резніков написав у Твіттері.

"Мав телефонну розмову з моїм другом і колегою Ллойдом Остіном. Ми говорили про останні події в Росії. Ми згодні з тим, що російська влада слабка і що виведення російських військ з України є найкращим вибором для Кремля. Росії було б краще зайнятися вирішенням власних проблем", — йдеться у дописі.

Сторони також обговорили контрнаступ ЗСУ та подальші кроки у зміцненні Сил оборони України.

"Справи рухаються в правильному напрямку. Україна переможе", — зазначив Резніков.

Довідка

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті ВоронежКолона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку. За його словами, найманці за добу "пройшли, не доходячи 200 км до Москви". Про розмову з Лукашенком він не згадував.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі", а "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: