fbpx
Сьогодні
18:55 25 Чер 2023

Наєв про загрозу нападу "вагнерівців" з Білорусі: ситуація залишається контрольованою

English version here

Сили оборони не вважають ймовірним напад найманців із приватної військової компанії "Вагнер" з території Білорусі, куди частина з них мала виїхати після невдалої спроби заколоту проти російської влади.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами Збройних сил України Сергій Наєв, повідомляє Military Media Center.

"З приводу заяв щодо можливої участі ПВК "Вагнер" у нападі на нашу територію з боку республіки Білорусь. Хочу всіх запевнити, що ситуація у північній операційній зоні залишається стабільною та контрольованою", — підкреслив військовий.

За його словами, українські війська продовжують нарощувати оборонні засоби. При цьому вони не спостерігають накопичування сил з білоруського боку.

"У посиленому режимі працюють всі служби — від розвідки до інженерних військ. Наразі не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Кордон держави під надійним захистом в режимі 24/7", — зазначив Наєв.

Він додав, що спроба атаки з території Білорусі стала б самогубством для агресора.

"Якщо ж таке станеться і ворог спробує перетнути державний кордон для них це буде ніщо інше, як самогубство. Наші воїни готові дати гідну відповідь будь-кому, хто наважується перетнути державний рубіж зі зброєю в руках", — підкреслив військовий.

Раніше під час відвідування навчань бійців Сумщини 24 червня Сергій Наєв сказав кореспондентам Суспільного, що нині загрози повторного наступу російських військ на Сумську область немає.

Довідка

У росії близько доби тривав бунт "вагнерівців".

Увечері 23 червня глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони Росії вдарили по місцю дислокації "вагнерівців" і там нібито загинуло багато найманців. Він анонсував "марш справедливості", додав, що "вагнерівців" 25 тисяч і вони ідуть "розбиратись". А також закликав всіх, хто хоче "заканчівать бєзпрєдєл" долучатись до "маршу".

Міноборони рф назвало заяву про обстріл "вагнерівців" "інформаційною провокацією", водночас проти Пригожина порушили кримінальне провадження за фактом "організації військового заколоту".

Уранці 24 червня президент рф путін у відеозверненні заявив, що збройні сили росії отримали наказ ліквідувати "заколотників" і назвав події "ударом в спину".

Про те, що Пригожин погодився припинити заколот повідомила пресслужба президента Білорусі Лукашенка. Переговори з Пригожиним вів Лукашенко, заявили в його пресслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: