fbpx
Сьогодні
14:36 24 Чер 2023

У Києві для переселенців на "Книжковому Арсеналі" збирають книги: навіщо це рішення

English version here

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

На столичному "Книжковому Арсеналі" благодійний фонд "Культура дії" та книгарня "Книжковий Лев" запустили ініціативу зі збору книг для переселенців.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Війна змусила тисячі українців покинути свої домівки та шукати безпечних місць. Столиця своєю чергою прийняла сотні громадян з прифронтових областей і регіонів, які росія весь час обстрілює.

Вимушені переселенці втратили окрім домівок і роботу, а ще домашній затишок. До того ж не всі тепер мають достатньо коштів, щоб дозволити собі придбати книгу, яка сподобалася.

Яке рішення?

Благодійний фонд "Культура дії" та книгарня "Книжковий Лев" запустили ініціативу зі збору книг для переселенців під час ярмарку на "Книжковому арсеналі".

Як це працює?

Відвідувачі можуть принести власні книги або ж придбати нові на фестивалі й залишити їх у спеціальних кошиках, що розташовані в секції художньої літератури.

Окрім того, можна буде обрати та наклеїти на книгу стікер з побажанням для майбутнього власника.

Книжковий арсенал для переселенців

Фото: Книжковий Арсенал

Раніше ініціатива "Книжкова корзинка" стартувала в книгарні "Книжковий Лев" на Подолі. Окрім збору книг, команда проєкту планує проводити в книгарні благодійні культурні й читацькі заходи, за допомогою яких можна буде підтримати внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, 22 червня, у Києві відкрився ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" — одна з найбільших літературно-мистецьких подій країни, яка торік не відбулась через повномасштабну війну.

Цього року "Книжковий Арсенал" триватиме з 22 по 25 червня. На його гостей очікує понад 300 подій та ярмарок з найцікавішими літературними новинками.

Як писала Рубрика, 22 червня, на "Книжковий Арсенал" завітали президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою.

Як зауважила кореспондентка "Суспільне Культура", Зеленський обрав для себе книжки "Теорії змов" Максима Яковлєва та "Telegraf. Креатив у війні".

Нагадаємо, що 22 червня, президент Володимир Зеленський врешті підписав закон 2309-ІХ про заборону російського книжкового імпорту, який парламент ухвалив ще рік тому. Він стверджував, що існує "низка застережень" щодо підписання цього закону.

Цього ж тижня, напередодні, Президент пояснював, чому раніше не підпав Закон. Мовляв, він не відповідає 24 Статті Конституції України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: