Росія атакувала столицю понад 20 ракетами: уламки впали на багатоповерхівку, 3 загиблих

Уночі, 24 червня, українська протиповітряна оборона збила в небі навколо Києва понад 20 російських ракет: уламки ворожої повітряної цілі влучили у 25-поверховий будинок столичного Солом'янського району, 3 людей загинули.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

Як повідомив очільник військової адміністрації, внаслідок влучання уламків в 25-поверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах будівлі із загораннями окремими осередками по поверхах.

"Пожежу локалізовано о 04.40, ліквідовано о 06:30.

Внаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 осіб, 3 з них – госпіталізовано.

Виявлено тіла 2 загиблих людей", зазначив Попко.

Фото: Рубрика

Керівник військової адміністрації додав, надзвичайники врятували 24 людини, зокрема 3 людини деблокували з-під завалів та ще одну – з ліфта.

Відмітимо, що під час ракетної атаки протиповітряна оборона збила вночі 24 червня понад 20 російських ракет у повітряному просторі навколо Києва.

"Восьма повітряна атака на Київ за червень. Ворог вчергове застосував свою звичайну тактику – стратегічні бомбардувальники Ту-95МС випустили з району Каспію ракети Х-101/555.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено понад 20 ракет", розповів Попко.

О 8:40 у МВС повідомили про третього загиблого внаслідок атаки по Києву.

Нагадаємо, 16 червня, Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що російські окупанти випустили ракети "Калібр" з кораблів у Чорному морі, в низці областей була оголошена повітряна тривога.

Окупанти намагалися атакувати Київську область за допомогою 12 ракет. Але українські захисники змогли збити всі повітряні цілі – шість "Калібрів" та шість "Кинджалів".

Внаслідок ворожої атаки від падіння уламків відомо про шестеро поранених в одному із населених пунктів Київської області.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 22 червня російська армія черговий раз атакувала Україну. Ворог застосував дрони-камікадзе та ракети.

Також 22 червня російські загарбники вкотре обстріляли Херсон, унаслідок чого постраждали щонайменше чотири особи: двоє місцевих мешканців та двоє студентів-волонтерів із міста Рівне.

Свіжі дописи

  • Новини

Агенція Міноборони почала купувати за новим каталогом продукти для ЗСУ: деталі

Державний оператор тилу розпочав закупівлі харчування для Збройних сил України на друге півріччя за новими… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Буданов оцінив наступальний російський потенціал у Харківській області

На Харківському напрямку сил російсько-окупаційних військ недостатньо для повноцінного просування вглиб України. Про це заявив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Деякі делегації не поважали “дух правил конкурсу”: організатори “Євробачення” переглянуть цьогорічні інциденти

Цього року деякі делегації не поважали духу правил "Євробачення" - як на місці, так і… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Харкові відкрили перший адаптаційний простір для ВПО: як працює це рішення

У Харкові відкрився перший центр адаптації “Свій” для внутрішньо переміщених осіб. Тут переселенці можуть отримати… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Поради від WWF-Україна: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров’я

Всесвітній фонд природи Україна (WWF-Україна) дав поради, як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У британській розвідці зауважили, що Харківську область атакувало нове угруповання російської армії

Нещодавно сформоване Північне угруповання військ росії атакувало Харківську область України та взяло під контроль кілька… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.