fbpx
Сьогодні
Фото 19:25 23 Чер 2023

Укрпошта анонсувала випуск нової марки, присвячену ГУР: у чому рішення

Фото: facebook.com/ukrposhta

Укрпошта 30 червня до річниці звільнення острова Зміїний випустить марку "Головне управління розвідки Міністерства оборони України". А у Львові презентували новий блок поштових марок для вшанування пам'яті загиблих прикордонників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Укрпошти, пише Рубрика.

У чому проблема?

30 червня 2022 року стало відомо, що ракетні та артилерійські підрозділи ЗСУ вкотре вдарили по острову, змусивши росіян евакуювати залишки гарнізону та покинути острів. За кілька днів, 4 липня, в Оперативному командуванні "Південь" заявили про завершення військової операції на Зміїному. Того самого дня на острів доставили державний прапор України.

7 липня на острів висадилися українські військові та підняли над Зміїним доставлений напередодні прапор. Згодом у сувенірному магазині Білого Дому з'явилася монета, присвячена захисникам острова Зміїний.

Але боротьба ще не закінчилась,  ворог ще перебуває на українських землях.

Яке рішення?

"Поштовий випуск присвячений захисникам і захисницям України, які боронять священну українську землю, і тим, хто віддав своє життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави", – кажуть в Укрпошті.

Як це працює?

Відомо, що поштові марки містять благодійну складову – зібрані кошти скерують на придбання засобу "помсти" для окупантів.

Довідка

Як повідомили на фейсбук-сторінці Державної прикордонної служби, у Львові презентували поштовий блок марок "Герої України – прикордонники".

Зазначається, що на поштовому блоці увіковічили 8 загиблих захисників кордону. Погашення марки відбулося за участі представників громадських організацій, прикордонників, місцевої влади та родин полеглих Героїв.

У Держприкордонслужбі також додали, що частина коштів з продажу марок піде на закупівлю дронів та інших потреб прикордонників на фронті. 

Іменні марки. Фото: Державна прикордонна служба

Нагадаємо, в Україні випустили першу марку, створену за допомогою штучного інтелекту.

Зауважимо, що "Укрпошта" отримала три почесні відзнаки престижної премії "World Post & Parcel Awards 2023", зокрема, марка "Русскій воєнний корабль, іді …" – визнана найкращою у світі у 2022 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: