Київські волонтери популяризують культуру благодійництва: як це працює

Культура благодійництва в Україні зараз перебуває в стадії активного розвитку. Особливо популярно стало донатити після повномасштабного російського вторгнення. Саме з початком повномасштабної війни українці відчули гостру потребу допомагати.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Керівниця волонтерської спілки "ПОРУЧ" Русана Шарлай зазначає, що як очільниця благодійного фонду особливо радіє, що все більше людей долучаються до благодійності. Але водночас є багато тих, хто не довіряє волонтерським організаціям, які збирають кошти.

Яке рішення?

"Я розумію причини недовіри. Адже в нашій країні все ще існують ті, хто намагається використати зібрані в рамках благодійництва кошти на власні потреби. Популяризація культури благодійництва має позитивний вплив на суспільство та спонукає людей до активної участі в розв'язанні будь-яких проблем. А також створює можливості для знайомства та спілкування", — поділилася вона.

Як працює рішення?

Щоб підвищити рівень довіри до благодійництва, команда волонтерів "ПОРУЧ" вирішила поділитися простими порадами, які вони виробили за півтора року волонтерства.

  • Не буває маленьких донатів. Кожен внесок важливий. Ці слова стали свого роду мантрою. Маленькі донати — це теж рушійна сила. Іноді донат у 10 гривень закриває збір у пів мільйона!
  • Завжди є той, хто потребує допомоги. Під час війни це не просто фінансова підтримка. Це форма єднання та солідарності. Важливими посередниками між тими, хто бажає допомогти, і тими, хто потребує допомоги, виступають волонтери.
  • Робіть маленькі внески, але регулярно. І через деякий час ви переконаєтесь, що це не так вже й важко, як здається на перший погляд.
  •  Зробіть донат своєю гарною звичкою. Наприклад, купіть благодійну каву замість звичайної, щоб кілька гривень пішли на підтримку фонду.
    Волонтерка Маргарита Федорчук запропонувала перетворити це на гру: в магазині дістаньте з кошика один з продуктів чи предметів, без якого ви можете обійтися. А ті кошти, що ви заощадили, переведіть волонтерам.
  •  Донат — це не примха, донат — це життєва необхідність. Волонтери теж донатять. Адже вони на власні очі бачать, скільки тих, кому вкрай потрібна підтримка і допомога!

Пам'ятайте: під час війни донат — твій внесок у перемогу!

Нагадаємо, 24-25 червня з 10 до 17 години у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка в Києві пройде благодійна виставка-ярмарок кактусів та сукулентів.

Також Рубрика повідомляла, що "Благодійний фонд Сергія Притули" запустив великий збір коштів для українського контрнаступу.

Свіжі дописи

  • Новини

Станції сортування “Україна без сміття” запрошує на ідеальний pet-friendly вихідний: у чому рішення

18 травня Україна без сміття (УБС) запрошує пет-батьків і їх улюбленців на POOP DAY –… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося частково витіснити війська рф з Вовчанська, – Генштаб

Українські військові частково витіснили російських загарбників із Вовчанська у Харківській області, тривають оборонні дії в… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Сполучені Штати оголосили про додаткові $2 млрд допомоги для України

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Війська рф завдали удару по Дніпру: відомо про загиблих та поранених

15 травня російські загарбники завдали удару по Дніпру, атакувавши інфраструктуру: внаслідок ворожої атаки є загиблі… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

“Україна для кожної дитини”: презентували єдину державну онлайн-платформу про усиновлення та сімейні форми виховання

У Міжнародний день сім’ї, 15 травня, Міністерство соціальної політики України спільно з Координаційним центром з… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Міноборони підтвердили, що піхотні групи російських військ зайшли до Вовчанська

До Вовчанська Харківської області зайшли російські піхотні групи, які намагаються закріпитися у північній частині міста,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.