fbpx
Сьогодні
20:00 23 Чер 2023

Австралія має намір запровадити санкції проти винних у катастрофі MH17

English version here

Фото: defensie.nl)

Австралія планує запровадити нові санкції проти винних у збитті в небі над Донбасом пасажирського літака рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Sydney Morning Herald.

Обмеження будуть введені проти двох проросійських солдатів, визнаних винними у збитті MH17, а також полковника російської армії. Їм також будуть заборонені поїздки до Австралії.

Міністр закордонних справ Пенні Вонг офіційно оголосить про санкції і заборону на поїздки в суботу після тісної співпраці з Нідерландами та Європейським союзом.

Двох із тих, проти кого запроваджують санкції – громадянина росії Сергія Дубінського та громадянина України Леоніда Харченка – було засуджено до довічного ув'язнення Окружним судом Гааги в листопаді минулого року за їхній внесок у смертельну катастрофу Boeing 777 над Україною 2014 року.

Суд у Гаазі судив їх заочно і вони досі перебувають на волі. Їх визнали винними за 298 пунктами обвинувачення у вбивстві та "незаконному приведенні до катастрофи літака".

Суд постановив, що вони, ймовірно, вибрали літак помилково, вважаючи, що це військовий літак, але це не применшує їхнього наміру збити літак і вбити всіх, хто перебував на борту.

Довідка

17 липня 2014 року в небі над Донбасом було збито пасажирський лайнер рейсу MH17, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

Слідство встановило, що літак збила ракета, запущена із ЗРК "Бук", який належав 53-й зенітно-ракетній бригаді РФ. Росіяни переправили ЗРК в Україну, де сепаратисти і бойовики так званої "ДНР" використовували його в боях проти ЗСУ.

Унаслідок катастрофи загинули 298 осіб. З них дві третини – громадяни Нідерландів. Також на борту перебували громадяни Малайзії, Австралії, Індонезії, Британії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади та Нової Зеландії.

Нагадаємо, що головний операційний директор компанії Lockheed Martin Френк Сент-Джон заявив, що виробник винищувачів F-16 готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні, якщо країни НАТО погодяться відправити ці літаки на допомогу Україні.

Також Рубрика повідомляла, що передача Україні західних бойових літаків F-16 може відбутися на початку наступного року, однак конкретні терміни ще не визначені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: