fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:27 22 Чер 2023

Проєкт "Культура vs війна" презентував документальний фільм про гурт Антитіла: як працює це рішення

Фото скриншот відео

Проєкт "Культура vs війна" випустив перший документальним фільм, що розповідає історію музикантів гурту Антитіла, які залишили звичне життя та стали на захист України.

Відео оприлюднили на юту-каналі проєкту, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Фільм заснований на історії війни, свідками і учасниками якої стали учасники гурту Антитіла. Вони стали військовослужбовцями бойового батальйону тероборони з перших днів повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Під час служби учасники гурту брали участь у боях за Київ, пізніше — працювали як парамедики у гарячих точках на Харківщині, рятуючи життя українських військових.

Яке рішення?

Проєкт "Культура vs війна" розповідає світові про цінності української культури через історії митців, які залишили своє звичне життя та стали на захист України. Ключова складова проєкту – цикл документальних фільмів.

Як це працює?

До фільму увійшли ексклюзивні кадри зйомок з камер GoPro музикантів на фронті, а також закадрові матеріали із спільними виступами із гуртом U2 та популярним британським співаком Едом Шираном.

У межах проєкту створять шість фільмів-новел та один повнометражний.

Це будуть документальні історії:

  • кінооператора Сергія Михальчука,
  • гурту "Антитіла",
  • режисера Ахтема Сеітаблаєва,
  • подружжя фотографів Влади і Костянтина Ліберових,
  • кобзаря Тараса Компаніченка,
  • письменника Сергія Жадана.

Довідка

Нагадаємо, вчора 21 червня популярному українському гурту "Антитіла" виповнилося 15 років. Разом із цією важливою датою своє 36-річчя відзначав соліст гурту Тарас Тополя.

Останні півтора року стали особливо знаковими для музикантів, адже троє його учасників, Тарас Тополя, Дмитро Жолудь і Сергій Жук, вступили до лав ЗСУ з початком повномасштабного вторгнення. Тоді, через російську агресію проти України, замість того, щоб презентувати свій новий альбом MLNL, вихід якого був запланований на кінець лютого 2022 року, вони взяли до рук зброю.

Вони служили в гарячих точках бойовими медиками, надаючи допомогу та евакуюючи поранених з поля бою протягом пів року, потім музикантів відрядили в тил. Зараз їхня боротьба триває на культурному фронті. Вони заснували благодійний фонд Антитіла і збирають допомогу для ЗСУ та українських дітей.

Гурт Антитіла став відомий на весь світ завдяки своєму зверненню до британського виконавця Еда Ширана у березні 2022 року із пропозицією зробити телеміст із Києвом під час благодійного концерту на підтримку України у Бірмінгемі. І попри те, що вони отримали відмову від організаторів, Ед Ширан зацікавився гуртом і випустив із ними спільну пісню 2 Step/Сирени обірвали наш сон. Композиція кілька тижнів протрималася у трендах YouTube.

А на початку 2023 року гурт випустив потужну пісню Фортеця Бахмут, присвячену захисту українського міста і загиблим побратимам. Кліп був знятий на передовій, і в ньому можна побачити реальну роботу української артилерії, а головними героями стали воїни бойового підрозділу 59-го гаубичного артдивізіону 45 окремої артилерійської бригади. З моменту виходу кліп набрав більше 15 млн переглядів, і через пів року займає 13-те місце у списку найкращих кліпів в українському сегменті YouTube.

Нагадаємо, вийшов тизер фільму "Сильні, як земля".

Також ми повідомляли, що до освітнього курсу університету штату Пенсильванія, що знаходиться у Сполучених Штатах, додадуть художній фільм "Заборонений" про Василя Стуса режисера Романа Бровка.

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: