Президент Зеленський разом з дружиною відвідав столичний “Книжковий Арсенал”

22 червня, президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою завітали на "Книжковий Арсенал".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук першої леді країни.

Олена Зеленська зазначила, що відвідала разом з Президентом "Книжковий Арсенал" з особливими відчуттями.

"Книжки як люди. Просто зараз вони в окопах, разом із захисниками, і в бомбосховищах, у валізах наших вимушених переселенців і в наплічниках волонтерів.
Книжки чекають своїх власників у покинутих помешканнях і гинуть – під обстрілами й у повенях, разом із бібліотеками та музеями… Бо і наші книжки, і наших людей нападник ненавидить та боїться однаково.
Ось чому назва найбільшої книжкової події країни – "Книжковий арсенал" – звучить сьогодні особливо влучно. Бо книжки дійсно стали нашим арсеналом, нашою культурною зброєю", наголосила перша леді.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Як зауважила кореспондентка "Суспільне Культура", Зеленський обрав для себе книжки "Теорії змов" Максима Яковлєва та "Telegraf. Креатив у війні".

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Своєю чергою дружина президента придбала "Як засинати і прокидатися з задоволенням". Окрім цього, подружжя Зеленських взяло нову книгу Олександра Михеда "Позивний для Йова. Хроніка вторгнення", розповіла консультантка на фестивалі.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

"Дивилися, як наші видавництва, які рік тому втратили свої потужності, наклади, людей, тепер заповнюють полиці книжками. Кожен наш текст, роман, оповідання, вірш – опір знищенню.

Доказ, що ми, українці, є та будемо на своїй землі. Тому що рятуємо, захищаємо й цінуємо одне одного. Тому що небайдужі та людяні", підкреслила Зеленська у повідомленні.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Нагадаємо, 22 червня, у Києві відкрився ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" — одна з найбільших літературно-мистецьких подій країни, яка торік не відбулась через повномасштабну війну.

Цього року "Книжковий Арсенал" триватиме з 22 по 25 червня. На його гостей очікує понад 300 подій та ярмарок з найцікавішими літературними новинками.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Медіасервіс Megogo ексклюзивно транслює події з "Книжкового Арсеналу". Перегляд подій на Megogo безкоштовний і для незареєстрованих користувачів.

Фото: Фейсбук / Олена Зеленська

Усі охочі можуть приєднатись із будь-якого пристрою, що підтримує медіасервіс: Smart TV, комп'ютери, смартфони та інші девайси, підключені до інтернету. Після завершення прямої трансляції — перегляд буде доступним у записі.

Нагадаємо, що 22 червня, президент Володимир Зеленський врешті підписав закон 2309-ІХ про заборону російського книжкового імпорту, який парламент ухвалив ще рік тому. Він стверджував, що існує "низка застережень" щодо підписання цього закону.

Цього ж тижня, напередодні, Президент пояснював, чому раніше не підпав Закон. Мовляв, він не відповідає 24 Статті Конституції України.

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.