fbpx
Сьогодні
12:44 21 Чер 2023

Зеленський на конференції у Лондоні виклав 5 принципів відбудови України

Фото: РБК-Україна / Віталій Носач

П'ять головних принципів, серед яких єдність, стабільність, розвиток, безпека та демократія, будуть закладені в основу повоєнної відбудови України, яка є можливою за допомоги міжнародної підтримки.

Про це, 21 червня, під час віртуального виступу на конференції з відновлення України у Лондоні заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми здатні захистити правду, подолати руїни, що залишилися після російської агресії таким чином, щоб заблокувати подальший шлях для цього зла, для будь-яких нових агресорів.

Очі усього світу дивляться зараз на нас. І тоді, коли ми переможемо цю російську агресію (адже свобода заслуговує на перемогу, без компромісів щодо наших цінностей), світ буде дивитися, чи ми зможемо відбудувати нормальне життя таким чином, щоб наша трансформація, в результаті, означала ідеологічну поразку для агресора", наголосив Глава української держави.

Зеленський також зауважив, що Україна та її міжнародні партнери мають бути впевненими: те, що відбудовано, вже не впаде.

Відмітимо, що мова йде не просто про те, що будується з цегли, – мова йде про життя в цілому. Війна, яка зараз триває, повернулася з минулого, коли цілі країни були отруєні ідеями ненависті. Ці ідеї отруюють майбутнє й зараз, тож вони мають бути зупинені.

"Ми захищаємо Україну, ми захищаємо свободу. І коли ми будуємо Україну, ми відбудовуємо свободу для країни, регіону, континенту, світу. Це глобальне завдання. І я хочу подякувати всім вам – Швейцарії, Німеччині, Франції, Італії – кожній країні, з якими ми погодили ключові принципи відновлення. На цій конференції ми маємо перейти від бачення до угод, від угод – до реальних проєктів", додав Президент України.

Зеленський зауважив, що українська делегація, яка перебуває в Україні, представить конкретні пропозиції для подальших спільних дій.

Президент України підкреслив, що в основу повоєнної відбудови України, яка є можливою за допомоги міжнародної підтримки повинні бути закладені п'ять головних принципів: єдність, стабільність, розвиток, безпека та демократія.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час Конференції з питань відновлення України повідомив, що Велика Британія надасть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років. 

Що відомо про Конференцію у британській столиці Лондоні з питань відновлення України

Нагадаємо, що конференція, присвячена відновленню України, на цей момент проходить в Лондоні. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни, включаючи:

  • високопосадовців,
  • представників неурядових організацій,
  • сотні бізнес-лідерів і підприємців.

Серед виступаючих на конференції присутні:

  • президент Єврокомісії, Урсула фон дер Ляєн,
  • держсекретар США, Ентоні Блінкен,
  • президент України, Володимир Зеленський,
  • голова уряду України, Шмигаль,
  • прем'єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак.

Під час конференції сторони обговорять:

  • реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України,
  • стимулювання торгівлі та інвестицій,
  • відновлення людського капіталу.

Також увагу приділять енергетичному відновленню нашої країни та розмінуванню.

Нагадаємо, що 19 червня, Велика Британія ухвалила законодавство, яке дозволить їй зберігати санкції проти російської федерації, доки москва не виплатить компенсацію Україні.

Окрім того, Європейська комісія пропонує створити спеціальний інструмент фінансування, який забезпечить послідовну підтримку України на суму до 50 мільярдів євро упродовж 2024-2027 років.

Цей крок підтримає зусилля Києва з підтримки макрофінансової стабільності, сприятиме відбудові та модернізації країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: