fbpx
Сьогодні
17:40 21 Чер 2023

В Україні вперше облаштували укриття системою автоматичного відкриття дверей: навіщо це рішення

У Вінниці тестується система автоматичного відкриття дверей в укриття, якої немає ще в жодному місті України.

Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов у Телеграмі.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина. Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

 За словамиміністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

Яке рішення?

"Впроваджуємо у Вінниці систему автоматичного відкриття дверей в укриття – у п'яти вінницьких навчальних закладах вона вже працює. Певний час будемо тестувати роботу цієї системи, адже такого досвіду немає в жодному місті України. Тому маємо відпрацювати свою модель", – поінформував Моргунов.

Як це працює?

За його словами, в найближчих планах – впровадити таку систему ще у 20 навчальних закладах, а згодом поширити таку практику на входи в усі місця для тимчасового перебування під час повітряної тривоги.

Зазначається, що відкриття замків спрацьовує в момент, коли додаток "Повітряна тривога" повідомляє про ракетну загрозу.

Щоб вийти зсередини укриття, достатньо натиснути відповідну кнопку.

Міський голова вкотре наголосив, що балансоутримувачі мають утримувати укриття в належному стані та слідкувати, щоб вони були відчиненими під час повітряної тривоги.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: