fbpx
Сьогодні
13:59 21 Чер 2023

На Донеччині війська рф прагнуть заволодіти Мар'їнкою, тому влаштовують "шалені штурми"

Оскільки головною ціллю російської федерації є вихід на адміністративні кордони Донецької області, то російські війська намагаються влаштовувати численні штурми позицій українських захисників, щоб заволодіти Мар'їнкою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Об'єднаний прес-центр Сил оборони таврійського напрямку.

Що відбувається на Мар'їнському напрямку

Як повідомляють у прес-центрі, агресори продовжують штурмувати з флангів із завданням заволодіти Мар'їнкою та створити умови для захоплення Авдіївки.

"Це вкладається у загальну стратегію російських військ вийти на адміністративні кордони Донецької області", підкреслив речник.

Водночас сили оборони таврійського напрямку надійно обороняються та тримають оборонні редути в районі Мар'їнки та на Мар'їнському напрямку.

"Із завданням заволодіти взводними опорними пунктами першого ешелону, ворог чинив шалені вдень 11 штурмів, вночі 3, але успіху не мав", – додають у зведенні.

Що відбувається на Бердянському та Мелітопольському напрямках

Як розповіли у прес-центрі, тут тривають важкі бої буквально за кожен метр української землі.

"Вектор наших атак Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне поле – Макарівка", повідомили військові.

Тут, згідно зі зведенням, ЗСУ мають частковий успіх та закріплюються на зайнятих рубежах, але ворог намагається не допустити подальше просування ЗСУ та зазнає збитків.

Втрати рф на таврійському напрямку

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1 119 вогневих завдань.

За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали 280 окупантів, знищено та пошкоджено 68 одиниць озброєння та військової техніки.

Окрім того, на Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують рух вперед на флангах, ворог поступово вибивається з позицій.

Довідка

Нагадаємо, що за минулу добу, 20 червня, українські Збройні сили ліквідували близько понад 500 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу близько 222 тисяч вояк.

Також бійці знищили загалом за добу 96 одиниці техніки та озброєння ЗС рф, зокрема в небі знешкодили 35 повітряних цілей.

Як повідомили у військовому командуванні, наша авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника та 3 – по його зенітно-ракетних комплексах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: