Зміцнена, відбудована Україна – це захищеність від будь-яких форм російського терору, – Зеленський

Відбудована, трансформована і зміцнена Україна – це носій і гарант безпеки, це захищеність від будь-яких форм російського терору й захист від повторень російської агресії.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Передусім я дякую нашим Повітряним силам та всім захисникам неба з інших наших сил оборони за кожну збиту російську ракету й за кожен збитий «Шахед». Тільки за минулу ніч – понад 30 збитих «Шахедів». Це сотні врятованих життів, це врятована інфраструктура. Дякую, воїни!

Друге. Сьогодні в Херсоні внаслідок обстрілу окупантів постраждали рятувальники… Вони займалися ліквідацією наслідків російського теракту на Каховській ГЕС і були обстріляні російською ж артилерією. Вісім працівників ДСНС були поранені, один, на жаль, загинув… Мої співчуття рідним і близьким! Українські воїни обов'язково дадуть відповідь терористам на всю цю підлість.

Кожен такий російський удар, кожен російський теракт – це щоразу аргумент, що немає й не буде в окупантів жодних шансів залишитися десь на українській землі. Вбивцям і терористам тут місця немає й ніколи не буде.

Зараз наші воїни на півдні, на сході дуже активно знищують ворога, фізично очищуючи Україну. Так буде й надалі.

Захист від терору – це знищення терористів. І це гарантування, що у держави-зла більше ніколи не буде можливості привнести зло в Україну. Власне про це третій пункт за сьогодні. Вже почалися перші зустрічі в Лондоні в межах конференції з відбудови України, яку ми готували разом із британськими друзями. Вже відбулися дискусії у Швейцарії та Німеччині, у Франції та Італії. Є робота різного рівня заради нашого відновлення. І ми спрямовуємо цю роботу так, щоб наша відбудова, наше відновлення стали не лише проєктами будівництва, а глобальним проєктом захисту.

Відбудована Україна, трансформована Україна, зміцнена Україна – це носій безпеки й гарант безпеки, це захищеність від будь-яких форм російського терору й захист від будь-яких повторень російської агресії.

Завтра на лондонській конференції представлю частину аспектів нашої філософії трансформації України. Повний же сенс буде представлений пізніше цього місяця. І вже в Україні.

Разом із партнерами та всі разом тут, удома, в Україні, ми маємо гарантувати, що після нас для України – лише безпека, лише свобода, лише мир.

Я дякую всім, хто воює й працює заради України! Я дякую кожному нашому воїну, який зараз у бою, на бойових постах і бойових завданнях! Запоріжжя, Донеччина – ви молодці, хлопці!

Дякую всім, хто тренує наших воїнів і хто нам допомагає зброєю! Кожну одиницю зброї, кожен снаряд Україна використовує максимально ефективно і завжди – для захисту життя.

Слава Україні!"

Свіжі дописи

  • Новини

ЗМІ: Через ситуацію на фронті Зеленський скасував візит до Іспанії та Португалії

Через складну ситуацію на фронті президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, який… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Українські військові на Харківщині відійшли на окремих ділянках в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб

Українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Уже зранку по всій Україні ввели графіки аварійних відключень електроенергії для населення: деталі

15 травня у всіх українських областях вводяться аварійні відключення для промислових та побутових споживачів електроенергії… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація складна та викликає занепокоєння: Міноборони США прокоментувало ситуацію на фронті в Україні

Російсько-окупаційна армія на сьогодні намагається просунутись вперед на території України, ситуація на полі бою складна… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1500 своїх солдатів, 14 танків та 48 ББМ

Минулої доби, 14 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: у Харківській області українські Сили оборони перемістились на більш вигідні позиції

У Харківській області українські підрозділи Сил оборони здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.