На Миколаївщини у водоймах виявили холероподібний вібріон

У Миколаївській області в річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України у Фейсбуці, пише Рубрика.

"За результатами дослідження води поверхневих водойм на територіях Миколаївської області, що зазнали підтоплення, станом на 18 червня 2023 року холерного вібріону у воді не виділено, проте є холероподібний вібріон (який є маркером можливої наявності холерного вібріону). Зокрема його знайдено в р. Інгулець (м. Снігурівка), Бузькому лимані (пляж "Чайка", рекреаційна зона "Намив", м. Миколаїв), р. Інгул (м. Миколаїв), Дніпро-Бузький лиман", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що за мікробіологічними показниками лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить:

  • р. Інгулець – 240000000,
  • Дніпро-Бузькому лимані – 6200 – 13000.

У центрі контрою наголосили: за санітарно-хімічними показники вода у р. Інгулець не відповідає нормативам за розчиненим киснем, сухим залишком, хлоридами, залізом тощо. У Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку.

Нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Внаслідок підтоплень, спричинених підривом Каховської ГЕС,  в акваторії Миколаєва рівень води піднявся на 97 сантиметрів. А в області залило дорогу до зайнятої загарбниками Кінбурнської коси, відрізавши півострів від материка.

У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях мешканцям затоплених районів заборонили ловити, продавати та їсти рибу, оскільки є загроза захворіти на ботулізм.

Нагадаємо, що ЕкоРубрика оприлюднила відео як виглядає узбережжя Одещини зараз. На берег викидає побутові прилади, дивани, газові балони.

Свіжі дописи

  • Новини

У рф визнали ураження українськими дронами двох новітніх винищувачів Су-57

У російській федерації визнали, що українські безпілотники на аеродромі "Ахтубинск" в Астраханській області уразили два… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Україна планує побудувати до 1 ГВт маневреної генерації у 2024 році, – Президент

Україна за допомогою партнерів планує побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

1,9 мільярда євро за планом Ukraine Facility Україна отримає вже до кінця червня, – фон дер Ляєн

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна отримає 1,9 мільярда євро за… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Правоохоронці затримали “крота” ФСБ та його брата, які готували удар по “Мотор Січі”

Співробітники правоохоронних органів заарештували двох колаборантів, зірвавши спробу ФСБ отримати актуальні геолокації передислокованих заводів оборонно-промислового… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

У п’яти областях України негода залишила без світла 125 населених пунктів, – Міненерго

Приблизно 41 тис. абонентів у 125 населених пунктах Київської, Кіровоградської, Сумської, Чернігівської та Черкаської областей… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Ukraine Recovery Conference 2024: Зеленський під час виступу назвав найбільшу стратегічну перевагу росії

Президент Володимир Зеленський під час церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 заявив, що станом на… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.