fbpx
Сьогодні
10:12 17 Чер 2023

Ситуація на Херсонщині: під водою ще залишаються 28 населених пунктів, з них 17 - на окупованій території

English version here

Унаслідок підриву російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції на Херсонщині залишаються підтопленими 28 населених пунктів, з них 17 на тимчасово окупованій військами рф території.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 08:00 17 червня на р. Дніпро у створі поста "Херсон" спостерігається поступове зниження рівня води та знаходиться на рівні 1,09 м. Підтопленими залишаються 11 населених пунктів (1 тис. 509 будинків) на правому березі р. Дніпро та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території", підкреслили у повідомленні.

Як повідомляють, загалом у Херсонській області евакуювали 2 тис. 782 особи.

Рятувальники та волонтери врятували 716 людей, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб. Окрім того, надали психологічну допомогу 401 особі.

На цей час у регіоні розгорнули роботу 14 евакуаційних пунктів.

"Відкачано понад 22 тис. тонн води з 88 будинків та підвалів, залучено 68 мотопомп. З початку робіт відкачано понад 59 тис. тонн з 245 будинків та підвалів.

Доставлено 49 тонн води, з них 36 т питної, та 4 тис. 495 кг продуктів харчування та продуктів першої необхідності", розповіли рятувальники.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: