fbpx
Сьогодні
11:10 17 Чер 2023

Рух “Жовта стрічка” закликав жителів окупованих територій блокувати та ігнорувати "так звані" вибори

Фото: Телеграм / "Жовта Стрічка"

Громадський рух спротиву "Жовта стрічка" закликав містян, що проживають на тимчасово окупованих територіях, до масового блокування та ігнорування дільниць фейкових виборів.

Про це повідомляють активісти руху "Жовта стрічка" у своєму телеграм-каналі, опублікувавши офіційну заяву щодо так званих "місцевих виборів" на тимчасово захоплених територіях України.

"Наше завдання максимально ускладнити окупантам процес проведення фейкових виборів на ТОТ. Закликаємо всіх до дії", наголосили в повідомленні активістів.

Нагадаємо, що в росії призначили дату так званих виборів на ТОТ.

За даними російських змі, центрвиборчком рф сподівається провести там "регіональні й місцеві вибори" 10 вересня 2023 року — у день виборів в самій країні-агресорі.

Рух Жовта стрічка

Фото: "Жовта стрічка"

Активісти руху спротиву закликають місцевих жителів діяти по такому алгоритму:

  • не вести жодної комунікації з представниками російських партій та агітаторами;
  • зривати та спалювати агітаційні матеріали російських партій;
  • маркувати літерою "Ї" місця, де проживають представники російських партій, а також, де знаходяться офіси російських партій;
  • зривати та паплюжити білборди росіян;
  • друкувати постер "Виборів не буде, а буде суд і буде Гаага" і розвішувати його.

Як писала Рубрика, в травні 2023 року російський диктатор володимир путін підписав закон про внесення змін до закону "Про воєнний стан", які, зокрема, дозволяють проводити вибори на анексованих територіях і депортувати жителів.

Водночас вони дозволяють проведення референдумів та виборів до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, якщо рішення про них ухвалив Центрвиборчком "за результатами консультацій з федеральним органом виконавчої влади".

Що відомо про рух "Жовта стрічка"

"Жовта стрічка" — рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського військового вторгнення. Метою руху є інформаційний опір російським окупантам.

Він виник у квітні 2022 року на тимчасово окупованих росією територіях. 25 квітня на каналі у Telegram координатори руху закликали жителів чіпляти прапори України та жовті стрічки на вулицях і в людних місцях. Того ж дня у тимчасово окупованому Херсоні з'явилися жовті стрічки.

27 березня у Херсоні "Жовта стрічка" провела мирну акцію "Херсон — це Україна". На вулиці міста вийшло близько 500 осіб, четверо з них зазнали поранень.

27 березня у Каховці на Херсонщині люди також вчергове вийшли на мирну акцію протесту проти російських загарбників.

Згодом жовті стрічки почали з'являтися в Олешках, Мелітополі, Новій Каховці, Бердянську, Ялті, Сімферополі, Керчі, Саках, Донецьку, Луганську, Генічеську, Алушті та інших містах і селах тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що 26 лютого, у День спротиву окупації Криму, кримський осередок руху спротиву "Жовта стрічка" розпочав безстрокову акцію "Наближається час свободи"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: