fbpx
Сьогодні
13:12 14 Чер 2023

Служба безпеки України оголосила підозру російському пропагандисту та ідеологу "руського миру" Дугіну

Працівники Служби безпеки повідомили про підозру очільнику прокремлівської міжнародної організації "Євразійський рух" Олександру Дугіну, якого ще називають одним з ключових ідеологів "руського миру".

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ, Офіс Генпрокурора.

Як повідомляють силовики, Дугін у своїх численних виступах, друкованих виданнях та публікаціях вже понад 10 років заперечує існування України як суверенної держави й постійно закликає до її збройного захоплення російськими військами.

"За даними слідства, підозрюваний публічно закликав та розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу. Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу", підкреслили в СБУ.

Російський пропагандист відкрито підтримував окупації українських територій.

"На початку повномасштабного вторгнення РФ Дугін одним з перших публічно підтримав окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовував їхні воєнні злочини проти України", наголошують в повідомленні.

Ідеолог "руського миру" відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців, а також цивільної інфраструктури нашої держави.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що з травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі "Вконтакте" публікації, у яких закликав "освободить" всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас.

І разом з Росією та "освобождьонной" Україною створити "Новое государство, настоящую империю, с миссией и духом, православное царство". Він також пропагував подальшу ескалацію війни.

Ініційовані Службою безпеки України мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності Дугіна.

Яке звинувачення висовують Дугіну?

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2. ст. 442 (геноцид).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території росії, силовики проводять комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Довідка

Як писала Рубрика, у Підмосков'ї 20 серпня 2022 року вибухнуло авто з Дугіною, дочкою Олександра Дугіна, яка писала для російського пропагандистського RT.

Тоді ж в Офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: