fbpx
Сьогодні
15:56 14 Чер 2023

Серед військових ЗСУ викрили російського агента: хотів передати куратору напрямки українського контрнаступу

Фото: З відкритих джерел

Зрадником у лавах ЗСУ виявився житель Енергодара Запорізької області, який вступив до війська ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну: планував передати ворогу інформацію про український контрнаступ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Службу безпеки України.

Як повідомляють, військову службу "кріт" проходив в одному з гарнізонів у Дніпропетровській області.

Викриття ворожого агента було здійснене в результаті багатоетапної спецоперації, проведеної військовою контррозвідкою СБУ за сприяння керівництва Збройних сил України.

За даними слідства, наприкінці 2022 року фігуранта дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. За вказівкою куратора з росії зрадник збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав від свого куратора термінове завдання – з'ясувати дату початку й основні напрямки контрударів.

Також зрадник мав передати російським загарбникам маршрути перевезення іноземного озброєння і військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень.

Серед іншого, "кріт" намагався встановити канали радіозв'язку в бойових підрозділах українських військ.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання одного із ворожих завдань.

Як з'ясувало слідство, на початку розвідувально-підривної діяльності фігурант підтримував комунікацію з ворогом через свою матір. Саме вона залишилася в Енергодарі та потрапила в поле зору Головного управління Генерального штабу Збройних сил рф.

У подальшому зрадника вивели на прямий зв'язок з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер "Телеграм".

Що чекає на колаборанта та зрадника

Затриманому оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Станом на цей час фігурант перебуває під вартою. Розслідування триває.

Нагадаємо, що ДБР оголосило підозру в державній зраді одному з керівників 501-ї окремого батальйону морпіхів, через якого 277 українських захисників опинились у полоні рф під час оборони Маріуполя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: