fbpx
Сьогодні
12:20 13 Чер 2023

На бердянському напрямку ЗСУ за добу просунулися від 500 метрів до 1 кілометра: тривають бої, - речник Генштаб

English version here

Фото: Ілюстративне

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про успіх у наступальній операції на бердянському, бахмутському та торецькому напрямках.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова під час прямої трансляції з Military Media Center, Telegram заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"У ході ведення наступальної операції війська ударного угруповання Сил оборони України протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до 1 кілометру", зазначив Ковальов.

Речник Генштабу додав, що площа території, взятої під контроль, склала до 3 квадратних кілометрів.

Своєю чергою, Маляр також наголосила, що українські війська протягом минулої доби просунулися на бахмутському напрямку в районі Берхівського водосховища на 250 м та на торецькому напрямку − на 200 м.

"Зараз тривають бої в районах: Мала Токмачка, Новоданилівка, поблизу Макарівки на оріховському напрямку; Мар'їнка; Ягідне на бахмутському; Веселе на лиманському", повідомила представниця оборонного відомства.

Заступниця міністра підкреслила, що ворог робить все, аби утримати захоплені ним позиції. Він активно застосовує штурмову та армійську авіацію, веде інтенсивний артилерійській вогонь.

"Українські війська під час наступу стикаються з суцільними мінними полями, які поєднані з протитанковими ровами. Крім того, просування захисників окупанти намагаються спинити постійними контратаками своїх підрозділів на бронетехніці та масовим застосуванням ПТУРів і дронів-камікадзе", зауважила Маляр.

Довідка

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Також командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський оприлюднив відео просування українських військ на Бахмутському напрямку та втрати ворога.

Як писала Рубрика, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 216 650 військових. За минулу добу українські військові знищили 470 загарбників, 4 танки, 20 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: