Укрзалізниця в пілотному режимі відкрила продаж квитків до жіночих купе: як працює це рішення

Укрзалізниця в пілотному режимі відкрила продаж квитків до жіночих купе.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

У чому проблема?

На сайті Кабінету міністрів України зареєстрували петицію про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в поїздах "Укрзалізниці". Петицію опублікували 15 травня.

В описі петиції авторка Ольга Ожогіна закликає виділити окремі вагони для чоловіків та жінок у потягах, які слідують маршрутом довше за шість годин.

"На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі", – йдеться у тексті петиції.

Авторка зазначає, що у спільних вагонах трапляються непоодинокі випадки неприйнятної нав'язливої поведінки – здебільшого, з боку чоловіків. Зокрема, умисні дотики. Також були навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах.

Ожогіна додає, що серед іншого можуть виникати незручності під час перевдягання у спільних вагонах – як для жінок, так і для чоловіків.

Яке рішення?

Під час пілотного періоду жіночі купе з'являться на 4 рейсах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків з початку року:

  • №81 Київ – Ужгород;
  • №41 Дніпро – Трускавець;
  • №75 Київ – Кривий Ріг;
  • №15 Харків – Ясіня.

Жіночі купе у цих поїздах вже у продажу на поїздки від 30 червня.

Як це працює?

Продаж квитків відбуватиметься виключно у мобільному застосунку Укрзалізниці. Укрзалізниця знайшла швидке технологічне рішення для реалізації жіночих купе, надалі воно буде доопрацьовуватись, наразі ж достатньо оновити мобільний застосунок до найсвіжішої версії.

Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років.

Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від звичайної, кількість квитків на одне замовлення так само обмежена чотирма.

"Переходимо від хайпу до справи. Як і обіцяли, запроваджуємо в експериментальному режимі жіночі купе. Далі будемо дивитися на попит та приймемо рішення щодо масштабування цього проєкту на більшу кількість нічних рейсів. Також працюємо над посиленням безпеки в поїздах, скоро анонсуємо ще декілька рішень", – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Нагадаємо, у Києві на залізничному вокзалі з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

Також Укрзалізниця запроваджує нові заходи безпеки в потягах.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна наполягає на дозволі бити зброєю від США по території рф, – Маркарова

Посол в Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що Україна зараз дуже потребує якомога більшої кількості… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

ISW: загибель президента Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера. Але не… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.