fbpx
Сьогодні
16:59 11 Чер 2023

У Києві на залізничному вокзалі з’являться ліфти для людей із інвалідністю: у чому рішення

Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

До кінця 2023 року на залізничному вокзалі столиці з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

Про це пише Великий Київ, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Інвалідність — це соціальне явище, а не захворювання чи вирок. Та й не вимагають інваліди чогось особливого, лише елементарне — можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми. Як доводить практика, люди з особливими потребами можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, які надихають своїм прикладом багатьох, зокрема й абсолютно здорових людей.

Яке рішення?

На залізничному вокзалі Києва до кінця цього року з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

"Усім пасажирам необхідний зручний доступ до будівель залізничних вокзалів та прилеглої території під час отримання базових послуг на залізничних вокзалах", – зазначили в Укрзалізниці.

Фото з відкритих джерел

Як це працює?

Зазначається, що за допомогою них можна буде дістатися з центральної частини вокзалу до конкорсу, тобто зали очікування. Також ліфти відкриють доступ до транспорту на Південному вокзалі.

Два ліфти вже облаштовують на першій платформі. Надалі по одному ліфту зі східної сторони конкорсу з'явиться на другій, третій, четвертій, п'ятій, шостій і сьомій платформах. Також другу платформу планують підняти до вищого рівня.

Нагадаємо, швидкісний поїзд Інтерсіті+ №732/731 «Київ-Запоріжжя» у суботу, 10 червня, виконав свій перший рейс з початку повномасштабної війни.

Окрім того, для покращення рівня безпеки під час перевезення пасажирів Укрзалізниця обладнає деякі вагони камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: