fbpx
Сьогодні
10:21 10 Чер 2023

Зміни в законах: забудовників зобов’яжуть оснащувати житлові будинки укриттями - навіщо це рішення

English version here

Столична влада ініціюватиме звернення, щоб забудовники не могли обійти законодавчу норму, що зобов'язує їх оснащувати житлові будинки, які вони зводять, укриттями та сховищами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

У чому проблема?

Як пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, на сьогодні забудовники, на жаль, обходять існуючі вимоги обов'язкового оснащення в будинках укриттів та сховищ.

"Причина тому – прогалини в чинному законодавстві, яке вимагає передбачити укриття в проєкті будівництва або щоб була можливість користуватись сховищем поряд", – підкреслив він.

Яке рішення?

Так от "або" не повинно бути!", наголосив Пантелєєв.

Міська влада Києва ініціюватиме звернення, щоб забудовники не могли обійти законодавчу норму, яка зобов'язує їх оснащувати житлові будинки укриттями та сховищами, повідомляє КМДА.

Як це працює?

Законодавство, що регулює будівельні норми, має передбачати безальтернативне будівництво в житлових будинках укриттів та сховищ й усунути для забудовників можливість обходити цю норму.

Пантелєєв зауважив, що ДСНС та місцеве самоврядування усунене від процесу прийняття будинків в експлуатацію.

"До чого це призвело, ми бачимо — у фонді захисних споруд практично відсутні новобудови", — пояснює заступник голови КМДА.

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Після цієї трагедії у Києві перевірили понад 91%, тобто 4,2 тисячі укриттів та сховищ: дві третини з них – придатні як укриття.

Відмітимо, що у Києві укриття обладнають автоматизованою системою відкриття, аби під час повітряної тривоги до них був гарантований доступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: