fbpx
Сьогодні
Фото 13:58 10 Чер 2023

Рішення для відбудови: на території львівської школи відкрили сучасний дитячий майданчик

Фото: ЛМР

Подвір'я школи №62 у Львові перетворили на ігровий майданчик для учнів початкових класів, до цього територія пустувала та була занедбаною.

Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР, пише Рубрика.

У чому проблема?

У Львові батьки школярів скаржаться на незадовільний стан деяких дитячих майданчиків у школах та просять відремонтувати їх. Адже маленькі учні під час навчання, гуляючи на перерві на вулиці повинні відпочивати та розважатися. Для цього потрібні відповідні умови. Майданчики на шкільних подвір'ях мають бути екологічними та безпечними.

Яке рішення?

Проєкт ініціювали родина Хартвалл із Фінляндії,які є власниками готелю "Леополіс" у партнерстві з фінськими Reima та Lappset і Всеукраїнським громадським об'єднанням "Інститут Республіка".

Як це працює?

Як повідомляють, реконструкція тривала три місяці.

Львів майданчик для школярів

Фото: ЛМР

Через закритий доступ будівельної техніки до внутрішнього простору роботи велися майже вручну.

На майданчику встановили спеціальне покриття, лазанки, балансири, гойдалку "гніздо" та інші ігрові елементи. 

Львів майданчик для школярів

Фото: ЛМР

Оскільки дворик-криниця розташований поміж будинків, було відремонтовано фасад першого поверху. Також облаштували стічну каналізацію та гідроізоляцію.

Найближчим часом цю територію озеленять.

Львів майданчик для школярів

Фото: ЛМР

Вартість реконструкції становить 65 тисяч євро. Гроші пожертвували понад 30 фінських компаній та фізичних осіб. Зі шкільного фонду оплатили тільки заміну дверей і фарбування вікон.

Зазначимо, що у межах цього ж проєкту Joy of Play створять дитячий майданчик в одному з публічних просторів Києва. Місце на цей момент обговорюють.

Нагадаємо, що перша леді України та команда Фундації оглянули ділянку, на якій побудують будинок для постраждалої від війни сім'ї ДБСТ.

Також Рубрика повідомляла, що у Карпатах запрацював табір Gen.Camp для психологічної реабілітації українських дітей, які постраждали від війни. Це безоплатна ініціатива громадської організації Gen.Ukrainian, що функціонує під патронатом фундації Олени Зеленської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: