fbpx
Сьогодні
11:37 10 Чер 2023

На окупованій Арабатській стрілці вже другий день поспіль лунають вибухи: що відомо

Фото: Скріншот з відео

Уранці, 10 червня, на Арабатській стрілці, що розташована у Херсонській області та Криму, лунають вибухи вже другий день поспіль, відомо про пожежу на захопленій росіянами базі відпочинку. Ввечері, 9 червня, теж повідомляли про вибухи на стрілці, але на іншій базі відпочинку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення голови Мелітополя Івана Федорова, росзмі та соцмережі.

"Курортний сезон на Арабатці настільки гарячий, що до рашистів на віджатій базі відпочинку 10 червня вранці вирішили доєднатися кілька ракет.

Загарбникам чомусь компанія не сподобалася, тож наразі колони автівок з росіянами та місцевими колаборантами екстрено виїжджають в поки що окупований Крим", наголосив очільник міста.

У соцмережах повідомляють, що там міг ночувати колаборант Володимир Сальдо. Проте він живий, за іншою версією там розташувалися російські загарбники.

Раніше, увечері 9 червня на Арабатській стрілці біля села Щасливцеве також було зафіксовано "прильоти" по пансіонату "Експрес". Саме там розмістилися військовослужбовці росгвардії.

Тоді Федоров написав:

"Окупантам Азовського узбережжя не до відпочинку. Сезон літньої бавовни дістався до поки що окупованого Генічеська Херсонської області".

Голова Мелітополя також опублікував відео наслідків вибухів у Генічеську.

""Бавовна" завітала до Щасливцево. Дві ракети, які низько пролетіли через Генічеськ, влучили в пансіонат "Експрес". Наразі там все перекрито, багато швидких та пожежних авто", – повідомляють місцеві мешканці. Також опубліковані фото великих клубів диму, які підіймаються у місцях "прильоту", повідомили в кримській інформагенції "Центр журналістських розслідувань".

Місцеві жителі повідомляють, що в базу відпочинку влучили дві ракети, а третю збила ППО окупантів над морем.

Як писала Рубрика, українським Збройним силам ймовірно вдалось досягти значного прогресу й прорвати першу лінію російської оборонив деяких районів фронту.

Що відомо про контрнаступ українських військових

Нагадаємо, що українське політичне та військове командування неодноразово заявляло про підготовку наших воїнів до контрнаступу з метою продовження звільнення територій України від російських окупантів.

Спочатку очікувалось, що контрнаступ відбудеться вже навесні. Окрім того припускали, що активні бої все ж можуть продовжитись влітку.

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Протягом останнього тижня росія систематично поширює фейкову інформацію. Зокрема, мова йде про нібито "великі втрати ЗСУ" та "знищення техніки Заходу". Україна, зі свого боку, спростовує ці недостовірні заяви.

Як відзначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог таким чином намагається "заповнити ефір", оскільки провалив усі цілі, які ставив на початку повномасштабного вторгнення.

"Як то кажуть, дайте їм можливість захлинутися у своїй брехні. А що стосується роботи Сил оборони – майте терпіння", – зауважила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: