fbpx
Сьогодні
10:31 09 Чер 2023

Терористи рф намагаються ще погіршити ситуацію, яку спричинили підривом Каховської ГЕС, - Зеленський

English version here

Фото: Офіс Президента

Обстрілюючи Херсонщину, російські терористи намагаються ще більше погіршити ситуацію, яку вони спричинили підривом Каховської ГЕС.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Російські терористи намагаються ще погіршити ситуацію, яку вони спричинили своїм екоцидом. Абсолютно свідомо. Вони продовжують обстрілювати Херсон і громади області, вже затоплені терористами ж", – наголосив Президент України.

Зеленський констатував, що війська країни-агресора обстрілюють навіть точки евакуації – і це є «таким проявом зла, на яке, мабуть, жодні терористи у світі, окрім російських, не йшли».

Глава Української держави акцентував, що окупанти повністю кинули напризволяще людей на лівобережній частині Херсонщини, де вже другу добу лише розширюється катастрофа.

"Це також абсолютно свідомий вибір російського керівництва. Немає зараз у світі тих, хто не побачив би, що Росією керують нелюди. Нелюди, які особисто і є найбільшою катастрофою на планеті сьогодні", – заявив він.

Президент також наголосив, що Україна та міжнародні партнери мають зробити все, аби світ довів, що вміє справлятись із такими катастрофами та такими терористами.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Нагадаємо, що через затоплення загинуло вже три людини у тимчасово окупованих Олешках.

Окрім того, на Миколаївщині через затоплення після підриву Каховської гідроелектростанції також загинула людина.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Тим часом у Миколаєві та області рівень води перевищив історичний максимум. Зокрема, через катастрофу Кінбурнську косу відрізало від материка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: