fbpx
Сьогодні
16:39 08 Чер 2023

Відкриття аеропорту у Львові не на часі: для його захисту потрібні будуть додаткові системи Patriot

Для того, щоб мати можливість відкрити аеропорт у Львові, який може стати черговою ціллю для ворога, потрібні додаткові системи ППО Patriot.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Полковник прокоментував питання чи можливе відновлення роботи міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

"Насправді дещо дивно в даній обстановці як це буде працювати… Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека у країні. Скажіть, як давно по Львову прилітали "Шахеди" чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому?

Я думаю, тут відповідь у цьому. Якщо противник буде розуміти що в Україні є функціонуючий аеродром, вони будуть вбачати в ньому потенційну ціль, яка може доставляти західне озброєння", вважає Ігнат.

Речник відзначив, що в Україні на цей час функціонують виключно військові аеродроми. І саме десятки таких аеродромів є постійною ціллю для ворога.

Полковник також нагадав про нещодавні удари ворога по аеродромах у Кропивницькому та Старокостянтинівці.

Як вважає Ігнат, відкриття аеродрому у Львові дійсно важливе, проте на цей момент в державі не вистачає систем ППО.

"Питання аеродромів важливе, зрозуміло, що хочеться мати повітряне сполучення з нашими партнерами, але треба його чимось захищати. Зрозуміло, що системи Patriot, які можуть захистити від балістики, системи IRIS-T, NASAMS, які ми сьогодні отримуємо від партнерів, їх немає в достатній кількості в державі, а захищати нам є що", підкреслив речник ПС ЗСУ.

Полковник додав, що нині насамперед необхідно прикривати об'єкти критичної інфраструктури, гідротехнічні споруди.

Нагадаємо, напередодні начальник Львівської ОВА Максим Козицький після підписання програми Європейського Союзу "Механізм "Сполучення Європи" віцепрем'єр-міністром з відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та комісаром ЄС з питань транспорту Адіною Велян заявив, що міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.

Довідка

Зазначимо, що угода "Механізм "Сполучення Європи"" дозволить українським підприємства подавати заявки на фінансування від ЄС для проєктів, які становлять спільний інтерес у транспортній, енергетичній та цифровій сферах і покращуватимуть сполучення України з її сусідами з ЄС.

Загальний бюджет фонду на 2021-2027 роки перевищив 33 мільярди євро, наразі там залишилось близько 21 млрд євро.

Фінансування проєктів у межах CEF передбачає, що половину вартості компенсує країна-заявниця коштом власних джерел чи міжнародних фінансових організацій, а 50% фінансування забезпечується програмою.

Нагадаємо, що Майстерня міста — це щорічна подія у Львові, яка об'єднує громадськість, владу та бізнес для якісного перетворення міста, використовуючи кращі практики залучення мешканців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: