fbpx
Сьогодні
22:25 08 Чер 2023

У відділеннях Укрпошти планують надавати банківські послуги: навіщо це рішення

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

Якщо акціонерне товариство "Укрпошта" отримає відповідний дозвіл українських регуляторних органів, то зможе надавати у своїх відділеннях банківські послуги.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в інтерв'ю Українському Радіо.

У чому проблема?

В Україні у багатьох громадах відсутні відділення банків, а також банкомати. А у прифронтових населених пунктах, де немає світла, навіть за наявності банкоматів, користі з них мало.

"Банки і банкомати існують сьогодні в 4% населених пунктів. На територіях, де немає світла і зв'язку, ви не розрахуєтеся карткою", наголосив очільник компанії.

Яке рішення?

"А Укрпошта там є, тому це питання дуже нагальне. Ми розуміємо, що банки не прийдуть у села, де 300 мешканців", підкреслив Смілянський.

Як це працює?

"Тож я дуже сподіваюся, що зовсім скоро наші регуляторні органи дадуть згоду на відкриття нами банківських послуг", зауважив гендиректор "Укрпошти".

Смілянський також нагадав, що Укрпошта вже працює за новим законом "Про поштовий зв'язок", який прибирає "радянщину", зокрема бандеролі, сургучні печатки, перев'язки.

Цей закон також дає можливість осучаснити поштовий зв'язок і надати нові послуги, які раніше не були прописані в законодавстві.

"Закон дає можливість використовувати електронну марку, яку можна буде роздрукувати прямо на своєму комп'ютері і не йти у відділення. Закон прибирає зайву дерегуляцію, адже донедавна було 200 сторінок правил, як і що потрібно запаковувати. Тому мені дуже приємно, що ми цього всього змогли нарешті позбутися", – додав очільник компанії.

Нагадаємо, що "Укрпошті" вдалося запустити першу роботизовану лінію сортування посилок.

Також ми писали, що "Укрпошта" запускає пілотний проєкт "листоноші на електробайках".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: